6. okt. 2012
Af af Hanne Rask

Morten Suurballes barn og barnebarn er jævnaldrende

Morten Suurballe
Morten Suurballe
Foto: Hanne Juul/BILLED-BLADET
Alder betyder ikke noget i Morten Suurballes familie. Hans kone er tyve år yngre end ham, og hans svigersøn er 16 år ældre end hans datter.

- Jeg er 57 og min kone, Maria, er tyve år yngre, og vi har en søn på fire år, fortæller Morten. Han har ikke det fjerneste imod at være en af de fædre, der har fået små børn i en sen alder. Og alder er ligegyldigt, når det kommer til kærlighed, siger han i et interview med Ekstra Bladet.

Han var ung, da han fik sine to første børn med kollegaen Julie Wieth (datter af Lily Weiding), og hans datter, der i dag er 25, kom som 19-årig og præsenterede sin 16 år ældre kæreste for sin far. Den skulle far Suurballe dog lige fordøje.

- Ja, det med alderen kan du ikke brokke dig over, sagde hun til mig. Og det havde hun jo ret i, når jeg nu selv havde en så ung kone. Siden har hun fået en datter, der snart er to år, så mit barnebarn er ikke meget yngre end min søn, forklarer Morten Suurballe, om aldersforskellene i hans familie.

Hans børn drillede ham lidt, da han fandt sin unge kone, men man skal ikke vende ryggen til kærligheden, mener han.

- Det ville være det dummeste at gøre, men når man så har sagt ja til en ung kone, må man også sige ja, når hun vil have et barn.

Han er efterhånden blevet folkeeje efter i mange år at have "gemt sig væk" på Det Kgl. Teater, men nu træder han ind i danskernes stuer hver søndag aften i sin rolle som drabschefen Lennart Brix i DRs Forbrydelsen.

Det betyder at danskerne er begyndt at hilse på skuespilleren, når de møder ham på gaden, og det synes Suurballe er hyggeligt. Ligesom han synes, det er hyggeligt -ja en gave- at blive far i en sen alder.

- Jeg skulle nå så meget, da mine store børn var små. Jeg har en helt anden ro til min lille søn, så ham nyder jeg på en helt anden måde, konstaterer Morten Suurballe.

Læs mere om: