Mukupa og Buttenschøn hjælper børn i Zambia

Thomas Butterschøn og Karen Mukupa

Thomas Butterschøn og Karen Mukupa

Foto: Plan Danmark
De to dansk-zambiske musikere besøger 80 danske skoler i forbindelse med Plan Danmarks projekt for bedre skolegang for afrikanske børn.

80 skoler får i løbet af de næste seks uger besøg af Karen Mukupa og Thomas Buttenschøn, der med musikalske foredrag, fotos og videos vil oplyse de danske elever i 0.-4. klasse om forholdene for børn i Zambia.

Den noget specielle Danmarksturné er en del af Børnenes Ulandskalender, hvor overskuddet i år går til et stort Plan-projekt, der sikrer børn i Zambia en bedre skolegang.

I løbet af de seks uger kommer de to musikere rundt i hele landet fra Sæby i Nord til Bornholm i øst.

Begge foredragsholdere er født i Zambia og har stadig familie i landet, som de derfor kender særdeles godt fra mange familiebesøg.

Sammen besøgte Karen Mukupa og Thomas Buttenschøn Zambia i foråret, hvor de blandt andet indsamlede materiale til de foredrag, de nu turnerer med.

Her får de danske elever blandt andet mulighed for at prøve at balancere med en vanddunk på hovedet og også for at synge zambiske børnesange.

Men samtidig med at oplyse om de meget anderledes forhold børnene i Zambia lever under, så vil de to foredragsholdere også gerne oplyse om, alle de ligheder der er mellem afrikanske og danske børn.

- Jeg glæder mig til at møde de danske elever i øjenhøjde og vise dem, hvor meget en lille indsasts kan betyde, lyder det fra Thomas Buttenshcøn.

- Jeg håber, at foredragene kan lære danske skoleelever, at afrikanske børn er stærke og seje. Mange forstiller sig udelukkende, at børnene i Afrika har huller i tøjet og fluer i øjnene, lyder det fra Karen Mukupa, der præciserer, at selvom det er meget fattigt i forhold til dansk standard, så leger og drømmer børn i Afrika om det samme som danske børn - de har bare ikke de samme muligheder.

I forbindelse med Børnenes Ulandskalender udgiver Dania et omfattende undervisningsmateriale og op mod 80.000 danske elever får Zambia på skoleskemaet i løbet af det næste halve år.

Karen Mukupa og Thomas Buttenschøns foredrag ligger i tråd med Danidas materiale.

Læs mere på plandanmark.dk og 2014.u-landskalender.dk

Seneste nyt

Læs mere om:

Fra forsiden