30. nov. 2014
Af af Dorte Quist

Nicolas Bro fra 1864: Derfor blev jeg Monrad

https://imgix.billedbladet.dk/media/article/103099667.jpg
Foto: DR/Per Arnesen
Nicolas Bro dominerer lige nu som Danmarks forhadte statsminister D. G. Monrad i ”1864”.

Sidste afsnit af Ole Bornedals dramaserie "1864" vises på DR1 i dag søndag kl. 20. Blandt de dominerende roller er Nicolas Bros Monrad. Skuespilleren er venligheden selv og virker ret blød, så hvordan får han disse karaktertrækmæssige anderledes roller?

– Hvis jeg skal prøve at bilde mig selv noget ind, så er det, at jeg som skuespiller godt kan favne mørket og aggressionen. Mit private ansigt som Nicolas, mit kød og blod, det, som kommer ud af mine øjne, når jeg bare er mig selv, er måske lidt blødt og rundt. Og den kontrast kan instruktørerne nok godt lide.

Selv om Nicolas Bro gjorde sig bemærket i mange flotte roller lige fra begyndelsen af sin karriere, så kan han godt mærke, at han har nogle usædvanligt gode år for øjeblikket på TV, teater og film. Charles Manson, Shakespeares Macbeth, Mogens Glistrup og Monrad er nogle af de brutale, blodige og kontroversielle mænd, som Nicolas Bro har givet krop og sjæl.

– Glistrup og nu Monrad er bare rigtig gode roller. Og på teatret har der været Charles Manson og Macbeth. Alle roller med kant, og det er altså sindssygt meget sjovere at spille sådan nogle roller end de andre, understreger Nicolas Bro.

– Jeg har nogle gode år og får tilbudt gode udfordrende roller. Jeg er måske lidt i smørhullet af min erfaring. Jeg har præcis så meget erfaring, at jeg kan tage nogle skarpe valg og lægge en meget, meget stram og flittig plan med hensyn til jobs. Og så kan jeg give slip på det hele igen og give mig 100 procent i forhold til instruktøren og hans tanker og ideer om rollen, fortæller Nicolas Bro, der ikke vil udelukke at prøve kræfter med Hollywood.

Nicolas Bro
Nicolas Bro
Foto: Lars H. Laursen

Læs mere om: