Nikolaj Lie Kaas i Forbrydelsen III - kendte ikke serien

Holdet bag "Forbrydelsen III" - Nikolaj Lie Kaas, Sigurd Holmen le Dous, Morten Suurballe og Sofie Gråbøl.

Holdet bag "Forbrydelsen III" - Nikolaj Lie Kaas, Sigurd Holmen le Dous, Morten Suurballe og Sofie Gråbøl.

Foto: Hanne Juul/BILLED-BLADET
Nikolaj Lie Kaas spiller en af de bærende roller i ”Forbrydelsen III”, men han anede intet om serien på forhånd.

DR-krimiserien "Forbrydelsen" lagde gaderne øde, da de to første sæsoner blev vist på TV.

Nu på søndag (den 23. september) starter tredje og sidste sæson af den populære serie, og her kan vi blandt andre opleve Nikolaj Lie Kaas i rollen som PET-agenten Mathias Borch.

I modsætning til de fleste andre danskere har Hollywood-skuespilleren ikke siddet klinet til skærmen for at følge Sarah Lunds (Sofie Gråbøl) jagt på gerningsmanden.

- Jeg kendte ikke konceptet så godt. Jeg havde ikke set "Forbrydelsen". Jeg viste ikke, hvor populær den var. Jeg talte med folkene bag serien om den rolle, jeg skulle spille, for hvis jeg ikke ved, i hvilken retning min figur bevæger sig, bliver resultatet derefter. Jeg syntes, det lød spændende, og jeg ville gerne lave noget fast over en længere periode, siger Nikolaj Lie Kaas til tjekTV.dk og forklarer om sin rolle:

- Jeg er Sarah Lunds sidekick. Vi er sat sammen på grund af omstændighederne. PET og politiet har hver deres ide om, hvordan tingene skal gøres. Men vi har en fælles relation.

Ingen forberedelse

Normalt bruger han lang tid på at forberede sig, men denne gang var situationen en helt anden for Lie Kaas. Heldigvis kunne han trække på erfaringer fra privatlivet, fortæller han.

- Det var svært at forberede sig. Vi havde et møde, hvor jeg fik at vide, at det var en stille og rolig gift mand, der var ordentlig og pæn. På den måde havde jeg forberedt mig hjemmefra. Jeg er meget uvant med ikke at have forberedt mig grundigt, så det var en ny måde at arbejde på. Efter noget tid fandt jeg ud af, hvad min rolle i virkeligheden handlede om. Det var befriende, siger Nikolaj Lie Kaas.

"Forbrydelsen III" har premiere søndag den 23. september kl. 20.00 på DR1.

Seneste nyt

Læs mere om:

Fra forsiden