21. aug. 2014
Af John Lautrup

Nina Bendixen: Vejrvært med musik i kroppen

Nina Bendixen
Nina Bendixen
Foto: DR/Lars E. Andreasen
Nina Bendixen er uddannet på Det Danske Musicalakademi, inden hun blev journalist og ny vejrvært på DR.

Nina Bendixen er DRs ny ansigt foran vejrkortene med fronter, lavtryk og desværre faldende temperaturer. Hun er 32 år og har en fortid som musicalperformer, der er en god hjælp, når hun skal fortælle os om vejret.

- Selv om jeg ikke skal spille en rolle her og bare være mig selv, har jeg lært noget om at formidle og komme ud over rampen, og det kan jeg helt sikkert også bruge i jobbet som vejrvært, siger Nina Bendixen, som pludselig er dukket op på skærmen i de seneste dage.

DRs ny vejrvært er uddannet journalist fra Syddansk Universitet i 2013, og hun er kommet til DR fra de fynske mediers radiostation, Klubben, hvor hun har været morgenvært. At arbejde med TV er derimod helt nyt for Nina Bendixen, men hun er altså ikke uvant med at stå frem foran et publikum.

Tilbage i 2005 blev hun uddannet musicalperformer fra Det Danske Musicalakademi, og efter endt uddannelse var hun blandt meget andet danser på Det Kongelige Teater, Odense Teater, Fredericia Teater og Nørrebro Teater, ligesom hun har medvirket i revyer og også været koreograf på Nyborg Voldspil.

- Jeg har altid gerne villet være journalist, men jeg kom fra en underholdningsfamilie, og derfor var det dét, der lå først for. Så jeg startede først på journalistikken, da jeg var 27, og det har ikke været ren sjov og spas det hele. Mit bachelorprojekt handlede om bander på Vestegnen, forklarer Nina Bendixen.

Læs mere om: