Nu går Babou fra X Factor efter guldet

Babou

Babou

Foto: DR

I 2005 fik Babou, der dengang var 10 år, en andenplads i Scenen er din. Nu er han lige fyldt 16 og går målrettet efter at vinde X Factor.

Fredag, 7. januar 2011 - af Helle Skram de Fries

- I 2005 sluttede jeg på målstregen. Denne gang vil jeg helt i mål, lyder den klare melding fra Babou, der den 7. december fyldte 16. Meget tyder på, at der er en reel chance for, at Babous profeti går i opfyldelse.

"Du er fucking fantastisk. Du ryger direkte i finalen", lød den kontante melding fra Thomas Blachman, da han havde hørt Babou synge Pixie Lott-nummeret "Cry me out".

Gemte sig bag scenen

Cutfather, der har arbejdet med Pixie Lott, mente klart, at Babous version var mindst lige så god som originalen. Babou er både glad og taknemmelig for de flotte dommerord, men han satser på nu at nå længere end finalen denne gang.

- Det var rigtig hårdt for mig, og jeg var ret ked af det, erkender Babou, der måtte se sig slået på målstregen af Jaleesa. Faktisk var han så skuffet og ked af det, at han måtte sunde sig længe, før han kunne komme på scenen og blive hyldet for sin andenplads.

Gør alt for at vinde

Babou havde sin storesøster på 20 år med til audition, og han har desuden en storebror på 18. Familien bor i Aarhus, hvor Babou går i 10. klasse. Faderen er gambianer, men ham har Babou ingen kontakt med.

- Det har jeg det helt okay med, forsikrer den talentfulde sanger. Talentet ligger til familien.

- Min mor sang engang, og så har jeg en moster, der synger rigtig godt. Hun er voice-coach og underviser blandt andet på teatre i London.

Ikke bange for nogen

I Babous familie må man gerne have selvtillid.

- Jeg har lært at tro på mig selv, og at det er okay at have selvtillid, når man har noget at have den i. Men jeg er også ydmyg og ved godt, jeg kommer op imod nogle hårde konkurrenter. Jeg vil gøre alt for at vinde, men jeg tager det ikke for givet.

Om han er bange for dommerne?

- Jeg er ikke bange for nogen - heller ikke Blachman, men jeg har stor respekt for det, de kan, pointerer Babou.