12. feb. 2014
Af af Esben Holm

Nu vises Barnabys københavnske jubilæumsafsnit

Birgitte Hjort Sørensen, Gwilym Lee, Neil Dudgeon og Ann Eleonora Jørgensen i "Kriminalkommissær Barnaby" afsnit 100, der er delvist optaget i København.
Birgitte Hjort Sørensen, Gwilym Lee, Neil Dudgeon og Ann Eleonora Jørgensen i "Kriminalkommissær Barnaby" afsnit 100, der er delvist optaget i København.
Foto: ITV
I aften kan britiske TV-seere se kriminalkommissær Barnaby løse mordgåder i København.

Britiske TV-seere kan som de allerførste i verden i aften hygge sig med og gyse over ”The Killings of Copenhagen” ("Mord i København", red.), som er episode nr. 100 i ”Kriminalkommissær Barnaby”-serien.

Det er første gang, at et afsnit af den verdenskendte TV-serie er indspillet uden for Storbritannien.

At valget faldt på Danmark, skyldes dels seriens enestående popularitet herhjemme, dels den gode adgang til spændende locations i København og omegn.

Se video fra Barnaby-holdets besøg i København, hvor skuespillerne fortæller om det københavnske afsnit - klik her

Og så var ”Kriminalkommissær Barnaby”-holdet vilde efter at få nogle kendte danske skuespillere med på gæsterollelisten. Navne, som britiske seere kender fra danske serier som ”Forbrydelsen” og ”Borgen”.

I ”The Killing of Copenhagen” medvirker således Birgitte Hjort Sørensen og Ann Eleonora Jørgensen som danske kolleger til kriminalkommissær John Barnaby og hans ny assistent Charlie Nelson, og desuden spiller Nikolaj Kopernikus, Marie Askehave, Julie Agnete Vang og Thomas Thorø vigtige roller i afsnittet.

Filmholdet var i Danmark i fire-fem dage i oktober 2013, men seriens episode nr. 100 rummer også optagelser fra locations i England.

”Mord i København” bliver snart vist på DR 1, men episoden er endnu ikke programsat.

Læs mere om: