Torsdag, 1. september 2016 — af Majken Munk

Ny flot pris til fantastiske Trine Dyrholm

Trine Dyrholm
Trine Dyrholm
Foto: Alex Tran
Ved dette års Svend Prisen tog Trine Dyrholm en Svend for Årets bedste kvindelige skuespiller med hjem for rollen i ”Kollektivet”.

Thomas Vinterbergs nyeste danske film ”Kollektivet” var blandt de nominerede til Årets mest populære danske film, men måtte se sig slået af ”Flaskepost fra P”. Dog blev filmen alligevel belønnet i form af hovedrolleindehaveren i filmen, nemlig fantastiske Trine Dyrholm der vandt en Svend for sin præstation i filmen.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Selv havde hun ikke tænkt så meget over sine egne vinderchancer, men var overordentlig glad for at være med til at fejre dansk film.

- Det er skønt at være her i Svendborg til Svend Prisen og at se, at der stadig er mange, der gerne vil se danske film. Der er nogle vildt stærke kolleger i min kategori, så jeg er bare glad for at være med i kategorien, sagde en glad Trine Dyrholm inden begivenheden.

Selv om Trine Dyrholms talent rækker til at vinde masser af priser, delte hun kategorien Årets mest populære kvindelige skuespiller med virkelig dygtige skuespillere som Sofie Gråbøl og Ghita Nørby, der også havde store chancer for at vinde. Men det var den blonde skønhed, der løb med sejren.

Arbejder med "Arvingerne"

Den talentfulde skuespiller er i gang med optagelserne til sidste sæson af "Arvingerne", der også tidligere har vundet en Svend-pris for Årets danske TV-dramaserie. Denne gang har Trine Dyrholm også udvidet sin rolle i serien, da hun har instrueret to episoder af den kommende sæson. Hun har endnu ikke besluttet sig for, om det er noget, hun skal gøre en endnu større karriere indenfor. Hele castet er stadig i gang med optagelserne til de sidste afsnit af serien, som får premiere på DR til januar næste år.

"Arvingerne" er ikke det eneste, den dygtige skuespiller har vundet priser for. Sammenlagt har Trine Dyrholm vundet over seks priser for netop hovedroller i forskellige film. Faktisk har hun konstant siden 2011 vundet som minimum en pris hvert år, bortset fra i 2014.

Priserne inkluderer både Bodil-, Robert- og Svend-priser. Og i år kunne hun tilføje en international pris til samlingen. Som den første danske kvindelige skuespillerinde nogensinde vandt Trine Dyrholm en Sølvbjørn ved filmfestivalen i Berlin - også for sin rolle i "Kollektivet".

LÆS MERE: "Arvingerne" nomineret til fem Robert-priser

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden