Pagtens skurk og helt er gode venner

Signe Egholm Olsen og Laus Høybye som de ser ud uden nissetøj. De to er venner privat.
Signe Egholm Olsen og Laus Høybye som de ser ud uden nissetøj. De to er venner privat.
Foto: Ole Bjørk

Den onde isdronning og den gode nisse Gibbus er rigtig gode venner i virkeligheden.

Mandag, 14. december 2009 - af Liz Rørsig

Signe Egholm Olsen og Laus Høybye spiller med i DR1s julekalender "Pagten", hvor de optræder som nisserne Aris og Gibbus. De to nisser er gode venner, og det er også tilfældet for Signe og Laus.

- Vi har kendt hinanden i seks-syv år og ses i samme vennekredse. Vi har det vildt skægt i hinandens selskab - også når vi arbejder sammen, hvor vi har en god kontakt. De to nisser i julekalenderen har et godt øje til hinanden. Det er et stormfuldt bekendtskab og er ikke en kedelig relation, siger Laus og Signe med et smil. Sjovt har de to skuespillere også haft det under optagelserne.

- Det er skægt at være med i det eventyrunivers, som "Pagten" jo er. Og koldt! Vi lagde ud med at filme om vinteren, hvor søen vitterlig var frosset til is. Det var så koldt, at jeg knap kunne huske mine replikker, husker Signe, der i det nye år fylder rundt - 30 år.

- Det bliver da dejligt. Jeg synes, at det er skæggere at blive ældre. Jeg tænker ikke så meget over det, men det lyder egentlig ret voksent med de 30 år!