1. apr. 2021
Af Laura Dalgård Hansen

Patrick fra Alene i vildmarken: Derfor taler han så godt dansk

Danielle og Patrick
Danielle og Patrick
Foto: Hanne Juul
Patrick Bates fra "Alene i vildmarken" er opvokset i USA, og siden 2016 har han dannet par Danielle Gregory.

Ægteparret Patrick og Danielle er blandt deltagerne i denne sæson af ”Alene i vildmarken”.

Patrick er opvokset i USA, men som mange seere formentlig har bemærket, så har han godt styr på det danske sprog. Også selv om han ikke har boet her i særlig mange år.

Patrick gik på sprogskole

- Du har lært det hurtigt og er virkelig dygtig, men du synes, det gik for langsomt i starten, fortæller Danielle, da BILLED-BLADET besøger hende og Patrick på Amager.

- Jeg begyndte hurtigt på sprogskole, og vores lærer sagde: Du skal bare blive ved med at tale dansk. Så det var den holdning, jeg havde, fortæller Patrick, der fandt sammen med Danielle i 2016.

Indtil for et år siden havde han altid en lille notesbog på sig, så han kunne skrive ord ned fra aviser og skilte, som han ikke forstod. Og så øvede han sig på dem.

Det sværeste ved sproget er at udtale og forstå, og særligt nu hvor mange bruger mundbind, kan det være en udfordring.

- Også fordi danskerne er så gode til engelsk, så når de kan mærke, jeg har det svært med sproget, skrifter de til engelsk. Og det gør ikke noget godt for mig i forhold til, at jeg vil forbedre mit dansk, fortæller Patrick.

Han har fået så godt styr på sproget, at han også er blevet en del af det danske uddannelsessystem. Han læser matematik og fysik op på HF, og så er planen, at han vil studere fysik på KU.

- Det er ikke nemt. Jeg tror, jeg er nødt til at arbejde dobbelt så hårdt som dem, der kan dansk, for jeg skal lære to ting på en gang. Både i matematik og fysik er der ord, jeg ikke har hørt før, men jeg bruger en masse tid på det, og så går det, fortæller Patrick, der også synes, det er spændende at opleve, hvordan det danske uddannelsessystem fungerer.

- Jeg synes, Danmark går meget op i gruppearbejde. Det har jeg aldrig oplevet i USA, men jeg synes, det er virkelig hyggeligt, lyder det fra Patrick, der er vild med at bo i Danmark

Galleri: Alene i vildmarken 2021

Læs mere om: