Paula Larrain:
Paula Larrain: Min fødeby i flammer

Paula Larrain

Paula Larrain

Foto: AOP
Den tidligere nyhedsvært på TV-Avisen, Paula Larrain, er rystet over at se sin chilenske fødeby indhyllet i et flammehav.

Paula Larrains fætter er brandmand og er én af de mange, der har kæmpet for at slukke en kæmpebrand i den chilenske havneby, Valparaiso, som indtil videre har kostet 16 mennesker livet.

- Jeg synes, det er forfærdeligt, at denne smukke by er ramt af en ildebrand, også fordi den i forvejen har været igennem rigtig mange jordskælv, siger TV-Avisens tidligere nyhedsvært til BT. Hun levede de første fire år af sit liv i nabobyen, Viña del Mar, inden hendes forældre endte i Danmark på flugt fra Augusto Pinochets diktatur.

- Jeg har et lidt romantisk forhold til byen, og det tror jeg også, mange chilenere har, fordi det er en meget malerisk by, der ligger op ad et bjerg og har mange forskellige, farvede træhuse, siger hun til BT.

Familie i byen

Paula Larrain har stadig familie i Viña del Mar, men de er uden for fare. Bortset fra måske fætteren, der arbejder som brandmand i Valparaiso.

- Han har været på arbejde hele natten og har kun sovet to timer for så at arbejde videre igen. Det ser ud til, at de heldigvis er ved at få kontrol over ilden, så det betyder, at den ikke kommer ind til byens centrum, siger Paula Larrain, som i dag er redaktør på udlandsmagasinet "Dit Perspektiv".

Seneste nyt

Læs mere om:

Fra forsiden