Tirsdag, 12. oktober 2010 - af af Preben Petersen

Peter Ingemann: Far drak vodka med skummetmælk

Peter Ingemann

Peter Ingemann

Foto: Niels Henrik Dam
Peter Ingemann udgiver en bog om sin egen opvækst med masser af drama og en far, der drak alt for meget.

- Drama savner jeg ikke. Det har der været nok af. Jeg går ikke rundt og tørster efter flere afsporede tog, vildfarne riffelskud, slåskampe på gårdspladsen, vodka med mælk til morgenmad, opslidende retssager og dødskørsler med mig og min søster på bagsædet. Men folkelivet i Silkeborg, timerne i selskab med Børge Slagter og Lars Jyde og ikke mindst: Min far, når han var ædru ... alt det savner jeg.

Peter Ingemann er nok bedst kendt som den søde og pæne vært på Hammerslag. Men hans opvækst var præget af en far, hvis op- og nedture, med Peter Ingemanns egne ord, "fik en rutsjebane med loop til at ligne et veterantog i en forlystelsespark". Farens druk og fester, kulørte venner og elskerinder fyldte lige så meget i Peter Ingemanns barndom og ungdom som hans medrivende, vilde idéer, hans fantastiske tæft for forretning - og hans galopperende alkoholisme.

Vil du have BILLED-BLADET hjem til dig?
Klik her og læs hvordan

Forlaget lover, at bogen er historien om en dreng, der elskede sin far på godt og ondt - også når det var rigtigt ondt - og om en mand, der blev voksen og stiftede familie - og først dér frigjorde sig fra det symbiotiske bånd til sin far.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden