Fredag, 23. oktober 2020 - af John Lautrup

Phillip Faber: Derfor holder jeg af Kim Larsen

Phillip Faber
Phillip Faber
Foto: DR
Phillip Faber sad ved klaveret, da "Fællessang - hver for sig " vendte tilbage med en hyldest til Kim Larsen. Nationalskjalden ville i dag, den 23. oktober, være fyldt 75 år.

Phillip Faber tog i aften hul på en ny omgang "Fællessang - hver for sig" på DR1, og det var med særlig fokus på Kim Larsen, som i dag, den 23. oktober, ville være fyldt 75 år. 

- Kim Larsen har skrevet sig ind i vores hjerter på en ganske særlig måde. Hans tekster og melodier er som kondenserede følelser. Med ret enkle virkemidler formår han at skabe noget stort i den relativt lille form, en sang er, og det er en stor kunst, som kun ganske få mestrer, siger den 36-årige chefdirigent for DR PigeKoret.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

- Hans og Gasolins sange har en slidstyrke, som er ganske særlig. Det gør, at sange som "Papirsklip", "Susan Himmelblå", "Kvinde min" og "Om lidt", selvom de er skrevet i 1970’erne og 1980’erne, rækker langt udover den tid, de blev til i, og kan tale til os 50 år efter. Det er noget, sangskrivere kun kan drømme om, men Kim Larsen formåede det, tilføjer Phillip Faber. 

Han fortæller, at efterårets fællessang-programmer meget kommer til at ligne dem fra foråret. Men i nogle af programmerne vil man lade sig inspirere af aktuelle begivenheder. I aften var det Kim Larsen. I de kommende programmer bliver det blandt andet amerikanske/engelske sange, den nye højskolesangbog, og når den tid kommer.., selvfølgelig danske julesange. 

 

 

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden