Fredag, 26. juni 2020 — af Niels Burgos

Phillip Faber kommer på museum

Phillip Faber
Phillip Faber
Foto: Hanne Juul/BILLED-BLADET
Selv om ’Morgensang med Phillip Faber’ sluttede tirsdag efter præcis 100 dage på skærmen i coronatiden, kommer programmet til at leve videre – både på museer, i bacheloropgaver og forskningsrapporter.

Hvis der overhovedet er noget, vi med glæde vil mindes fra de svære uger under coronakrisen i 2020, må det helt sikkert være Phillip Fabers morgensang med danskerne, der blev et uhyre poplært element i mange danskeres hverdag under nedlukningen af landet.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Og nu skal Faber bevares for eftertiden!

Hjælper på "kramme-hormonet"

I den seneste tid har holdet bag "Morgensang" fået en lang række henvendelser fra både museumsfolk, studerende og forskere, der er interesserede i programserien og også i at udstille ting fra morgensang-studiet.

- Jeg har netop samlet en kasse til Østsjællands Museum i Faxe med sangbøger, vaser og billedet af Carl Nielsen fra studiet. De laver en udstilling om globale kriser, og her har de gerne villet udstille rekvisitter fra "Morgensang" som et billede på noget fra coronakrisen, forklarer Anne Karine Prip. Hun har været redektør på "Morgensang"-programmerne og er til daglig kunstnerisk leder for DR Pigekoret.

Blæst helt bagover

- Årsagen til, at det medicinske museum er interesseret i morgensangen er, at man blandt andet fortæller om hormonet oxytocin . Det bliver mere populært kaldt kramme-hormonet, og det har en del savnet i coronatiden, hvor man har skullet holde afstand. Forskning har vist, at fællessang kan medføre et øget niveau af oxytocin, så på den måde har morgensangen også været interessant i medicinsk sammenhæng, forklarer Anne Karine Prip.

- Forskning i fællessang har jeg set før, men at "Morgensang"’ nu også ender på museum, havde jeg simpelt hen ikke set komme, siger Anne Karine Prip. Ligesom resten af holdet har hun været helt blæst helt bagover over den store opbakning, som programmerne har haft.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden