17. maj. 2020
Af Karina Didriksen

Phillip Faber overrasker: Skriver musik til stor DR-serie

Phillip Faber.
Phillip Faber.
Foto: Mikkel Suppras Kjeldsen/DR
Hele Danmarks forsanger Phillip Faber har for første gang nogensinde stået for musikken til en tv-serie, nemlig DR’s ”Grænseland”.

Søndag aften er der premiere på DR’s historiske tv-serie ”Grænseland” med Lars Mikkelsen som vært, og det er ingen ringere end Phillip Faber, der har skrevet musikken til serien.

Det er første gang nogensinde, at chefdirigenten for DR Pigekoret skriver både underlægningsmusik og titelmusik til en stor, dansk serie.

- Det startede egentlig med, at producenten bag ”Grænseland” først spurgte mig, om jeg kunne arrangere og hjælpe med at inkorporere fire danske sange i serien, forklarer Phillip Faber til dr.dk.

Laver musik til Pernille Rosendahl

35-årige Phillip Faber endte med at komponere omkring halvanden times ny musik til ”Grænseland”. Musikken blev indspillet løbende af DR Pigekoret, en strygekvartet og Faber selv på klaver.

Det har resulteret i fire sange – en til hvert af seriens afsnit: ”Sig månen langsomt hæver”, ”Det haver så nyligen regnet”, ”Tunge, mørke natteskyer” og ”Se, nu stiger solen”.

Sangene bliver sunget af fire forskellige danske kunstnere, Pernille Rosendahl, Johan Olsen, Katinka Bjerregaard og Lau Højen, og faktisk kan seerne opleve dem i ”Morgensang med Phillip Faber”.

Hør sangene i Morgensang

Søndag den 17. maj kl. 10.00 gæster Pernille Rosendahl ”Morgensang med Phillip Faber” og synger sangen ”Sig månen langsomt hæver” fra tv-serien ”Grænseland”. De efterfølgende tre søndage får Phillip besøg af de andre kunstnere.

”Grænseland” får premiere på DR1 samme aften, nemlig kl. 20.00.

Serien markerer, at det i år er 100 år siden, at Sønderjylland blev genforenet med resten af Danmark. Første afsnit begynder dog i grænselandet i 1842.

Læs mere om: