27. maj. 2020
Af Karina Didriksen

Phillip Faber: Sådan var min barndom

Phillip Faber.
Phillip Faber.
Foto: Mikkel Suppras Kjeldsen/DR
Hele Danmarks forsanger og chefdirigent for DR Pigekoret har elsket at synge, lige siden han var barn.

Musikken har fyldt en stor del af Phillip Fabers liv, siden han var en lille dreng.

Han begyndte at gå til klaverundervisning som seksårig, og senere begyndte han også at synge i kor. Men det er ikke hans forældre, han har arvet den flotte sangstemme fra.

- Der er overhovedet ikke nogen i min familie, der har noget med musik at gøre eller spiller på et instrument, fortalte Faber for nyligt til BILLED-BLADET og fortsatte:

- Men jeg har altid elsket at synge, og min mor har altid sunget for mig – også selv om hun er en af dem, der ikke synes, hun synger ret godt. Det er vist kun mig og mine to brødre, der har hørt hende synge!

Vokset op i skilsmissehjem

Phillip Fabers mor er koncertarrangør og hans far advokat, men han er vokset op i to separate hjem, fordi forældrene var skilt.

Det var moderens hjem, der var det kreative, og hvor en ung Phillip Faber indimellem sad i køkkenet og spillede med de kunstnere, der var på besøg.

- Jeg har fået musikken ind på en meget naturlig måde, men der gik lang tid, inden jeg lærte noder, og derfor er jeg kommet for sent i gang til at kunne blive klassisk pianist, forklarer han.

Sang altid i bilen

Den i dag 35-årige Phillip Faber har også musikalske minder fra bilture med sin far.

- Når jeg skulle ud at køre med min far, så sang jeg altid og sad med sangbøger, fortæller chefdirigenten for DR Pigekoret, som hver morgen får danskerne til at synge med i ”Morgensang” på DR1.

- Det har altid været en glæde at synge og spille og ikke som sådan et mål, at jeg skulle gå den vej.

Læs mere om: