Prinsesse Astrid fra Atlantic Crossing: Sådan husker jeg tiden i USA

Prinsesse Astrid af Norge. 

Prinsesse Astrid af Norge. 

Foto: Morten Eik
Kronprinsesse Märthas yngste datter, prinsesse Astrid, husker tydeligt årene i USA, som man kan følge i DR-serien ”Atlantic Crossing”.

En tryg barndom i Norge blev skiftet ud med en flugt tværs over Atlanten, da prinsesserne Ragnhild og Astrid i 1940 måtte søge i eksil i USA sammen med deres mor, kronprinsesse Märtha, og lillebror Harald under krigen.

Familien kan følges i DR-serien ”Atlantic Crossing”, og den i dag 89-årige prinsesse Astrid mindes tydeligt årene på Pooks Hill i Washington.

Tegn abonnement på BILLED-BLADETKlik her og læs hvordan

- Jeg husker rigtig meget fra tiden i USA. Vi var langt væk og levede beskyttet, men vi blev hele tiden mindet om krigen, fordi vores far ikke var der. Der var ikke så meget fokus på, hvem vi var, vi var bare Ragnhild, Astrid og Harald. Der blev ikke talt så meget om prinser og prinsesser, fortæller prinsesse Astrid til norske Rbnett.

Vi talte norsk

Prinsesse Astrid understreger, at de holdt fast i deres norske identitet, imens de boede i USA.

- Vi fejrede nationaldagen og talte norsk. Vi ønskede at komme hjem igen, og hver gang vi fejrede jul eller påske, tænkte vi, at næste år er vi hjemme på Skaugum. Vi glædede os til at komme hjem, fortæller hun.

Astrid var 13 år gammel, da familien endelig kunne vende hjem til Norge den 7. juni 1945 - efter næsten fem år i USA. 

"Atlantic Crossing" sendes søndage kl. 20.00 på DR1. 

Foto: DR

Seneste nyt

Læs mere om:

Udvalgt til dig

Fra forsiden