2. nov. 2017
Af John Lautrup

Puk Damsgård: Jeg er ikke specielt modig

Puk Damsgård
Puk Damsgård
Foto: Martin Høien
Puk Damsgaard rapporterer fra krigens brændpunkter. Men er hun aldrig bange? Og hvad siger hendes mand?

Puk Damsgård, 39 år, har ene kvinde opholdt sig ved fronten i Mosul sammen med en gruppe irakiske soldater. I ugevis. Hun har løbet i hælene på dem, mens de har kæmpet i byens gader for at befri den fra Islamisk Stat. Granater og skudsalver peb om ørerne på hende, men selv peb hun ikke. Oplevelserne har hun beskrevet i bogen "Den sorte kat i Mosul", som netop er udkommet.

Puk Damsgaard: En kalkuleret risiko

- Jeg er ikke specielt modig, og der er masser af steder, hvor du sagtens kan opholde dig uden at komme noget til. Selv når du er tæt ved fronten, er der nuancer. (...) Det er en kalkuleret risiko. Man skal alligevel være rimelig uheldig, og så laver man sådan en sandsynlighedsberegning inde i hovedet. Men selvfølgelig er det vildt ubehageligt. Det er også derfor, din krop hele tiden er i i alarmberedskab, for du ved, at det kan ske når som helst, fortæller Puk Damsgård, som trods sin spinkle skikkelse tabte adskillige kilo under opholdet ved fronten.

Gift med amerikansk mand

Læs stort interview med Puk Damsgård i BILLED BLADET, som kan købes fra torsdag den 2. november. Her fortæller hun også om, hvordan det er som kvinde at tilbringe dage og nætter sammen med en flok adrenalinpumpede, arabiske mænd. Og hun fortæller om sin egen mand, en amerikansk flymekaniker, som hun bor med i Cairo. Ligesom hun redegør for, hvorfor hun ikke vil have børn.

Læs mere om: