21. aug. 2013
Af af Søndag, Aller Media

Puk Elgård: Derfor er jeg aldrig blevet gift

Puk Elgård
Puk Elgård.
Foto: AOP
Den populære TV-vært Puk Elgård har været sammen med sin kæreste Lothar Friis i 14 år, men de er aldrig blevet gift. Det ønsker hun nemlig ikke.

Da Puk Elgård sagde op fra sin faste stilling som vært på Aftenshowet, som hun ellers havde været glad for og høstet meget anerkendelse for, kom det ikke spor bag på hendes kæreste. Han kender nemlig Puk Elgårds lille indre djævel.

- Hver gang jeg er inde i det dér med at gå det samme sted hen hver morgen og gå hjem igen på samme tidspunkt om eftermiddagen, så har jeg sagt op. Jeg trives ikke i fuldstændig faste konstellationer. Når man har aftalt og sagt: ’Fra nu af...’, så begynder der at stå en lille rastløs djævel at spille på trommer og danse inden i mig og sige fandeme nej. Den prøver jeg så at tysse på, men til sidst vinder den, siger Puk Elgård til ugebladet SØNDAG i denne uge.

Friheden holder djævelen i ave

Denne djævel er også årsagen til, at Puk Elgård og hendes kæreste aldrig har indgået ægteskab. Hun frygter, at det vil få hende til at løbe skrigende bort.

– Det er også derfor, jeg ikke er gift. Hvis Lothar og jeg havde stået der i kjole og hvidt og stort marengsskørt og sagt fra nu af og til døden jer skiller, så ville jeg være bange for, at den lille djævel ville begynde at danse. Men som det er nu, er hver dag et valg. Vi har ikke lovet noget på den måde. Vi er sammen, fordi vi vil, siger Puk Elgård om sit forhold.

Kæresten kan rumme hende

Lothar Friis er uddannet jægersoldat og coach, og senest har han ledt en gruppe unge piger og deres mødre ud på overlevelsesstrabadser i TV2-serien Ingen kære mor, så han er vant til lidt af hvert, og det kommer Puk til gode.

– Han rummer jo mit komplicerede sind. Han rummer, at jeg får skøre idéer. Han bliver helt træt og sukker tungt, men han rummer, at jeg er i bevægelse. Og det er gensidigt. Jeg siger jo aldrig, hvis han skal af sted ’Hvorfor nu det?’ og ’Pas nu på!’. Jeg vinker og siger: ’Af sted på eventyr. Sug det til dig!’ Og han gør præcis det samme for mig. Det er en frihed, vi giver hinanden, så man kan ånde i det her forhold, siger Puk Elgård.

Læs mere om: