7. nov. 2014
Af Lisbeth Grube

Rasmus Bjerg: Nægter at være utryg i byen

Rasmus Bjerg.
Rasmus Bjerg.
Foto: Hanne Juul/BILLED-BLADET
”1864”-skuespilleren vil ikke lade sig skræmme til at være bange i København.

Rasmus Bjerg, der netop nu er aktuel i DR-serien ”1864” og med sit soloshow på Nørrebro Teater, er vild med København, hvor han har tilbragt en stor del af sin ungdom. Og selv om skuespilleren i dag bor med sin hustru og fire børn i Vangede nord for København, nyder Rasmus at udforske byen, fortæller han til AOK. Han mener, det bedste ved hovedstaden er, at man kan færdes uden hjertebanken i alle kvarterer.

- Jeg synes stadig, det er vældig trygt at gå rundt i København. Jeg ved godt, der er mange, der prøver at bilde os ind, at vi skal have angst alle vegne. Men der er ingen steder, jeg ikke vil komme. Jeg nægter også at have det sådan, at nogen skal fortælle mig, at der er steder, hvor jeg ikke må gå. Jeg ved godt, der kan være forskellige sammensætninger af mennesker, men de er jo altså bare mennesker. Det skal man huske på. Hvis man møder mennesker som mennesker, tror jeg ikke, der er så meget at være bange for, siger Rasmus til AOK.

Hvis København har en mangel, peger Rasmus Bjerg på de hedengangne sporvogne. Skuespilleren mener, "det er lidt fesent" med en metro, der kører under jorden.

Læs mere om: