Lørdag, 7. marts 2020 - af Luise Marie Bekker

Rasmus Bjerg: Så meget har jeg tabt mig

Rasmus Bjerg.
Rasmus Bjerg.
Foto: Thomas Laursen
Rasmus Bjerg står på scenen til dansk Melodi Grand Prix og ser brandgodt ud. Læs her, hvordan han har tabt sig så meget.

Rasmus Bjerg, 43, tog en del på til rollen som John Mogensen, og da han så efterfølgende optrådte i hele landet med legendens sange, gik det jo ikke at tabe sig, hvis han skulle leve sig ind i rollen.

Men nu er tiden som John Mogensen slut, og Rasmus Bjerg har tabt sig.

Rasmus Bjerg.
Foto: Thomas Laursen

- Det blev lidt for det meget med John-kroppen. Jeg tog 15 kg på og havde en god kampvægt over 100. Jeg kunne se, jeg blev mere træt og var udfordret på fysikken. Mine tal var ikke for gode, og lægen bankede i bordet og sagde, at jeg skulle tage mig sammen. Det er lidt en øjenåbner, når lægen siger sådan til en. Jeg begyndte at tænke over, at han havde sagt, at mine tal i forhold til sukkersyge var ret høje, fortæller årets Melodi Grand Prix-vært.

- Min morfar døde som 48-årig af en sukkersygerelateret sygdom, og der kan jeg jo sammenligne mig selv, og det er bare ikke fedt. Min far fik også en blodprop i hjernen. Han var ældre, men der er en historik i familien, og jeg vil gerne blive en gammel, sjov mand.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Rasmus Bjerg: Sådan taber jeg mig

- Jeg spiser meget mindre og har skruet ned på mit sukkerforbrug. Jeg var sukkerjunkie og kunne kværne en liter cola om dagen uden problemer. I mit fag drikker man nogle øl og noget vin, og der har jeg besluttet mig for, at det kun hører weekenderne til, fortæller komikeren.

Men det er ikke kun kosten, han har ændret på:

- Jeg er også begyndt at gå nogle lange ture. Jeg har nu tabt mig 20 kg. Nu vejer jeg 94 kg. Jeg havde søvnanpø, og nu snorker jeg en del mindre, siger min hustru. Jeg sover stadig med maske, dog, for jeg skal have noget ilt til hovedet.

Rasmus har virkelig fået blod på tanden.

- Det går stille og roligt, og lægen klapper mig på skulderen. Nu skal jeg i gang med at træne lidt. Jeg har fået blod på tanden. Jeg lover intet, for det sværeste er jo at holde den nye livsstil, men for mit eget helbred og mine børn er det godt, jeg har rusket op i mig selv og taget nogle nye valg.

Vil du have BILLED-BLADET hjem til dig? Klik her og læs hvordan
 

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden