22. jul. 2017
Af John Lautrup

Rejseholdet tager BILLED BLADETs læsere med storm

Rejseholdet
Foto: DR
Rejseholdet blev i 2000 kåret til årets TV-program af bladets læsere. Serien støvsugede æteren med seertal på helt op til 2,2 millioner seere.

Rejseholdet blev sendt første gang i 2000 og var omgående et kæmpe seerhit. Således var BILLED BLADETs læsere ikke i tvivl, da de skulle kåre årets TV-program 2000. Krimiserien løb suverænt med sejren.

Daværende chefredaktør Anders Thisted stod for overrækkelsen af prisen, og han overraskede Charlotte Fich (Rejseholdets chef, Ingrid Dahl) og Trine Pallesen (Gaby) på settet.

Fejret med check og champagne

De havde netop afsluttet indspilningen af en scene, da chefredaktøren dukkede op med den glade nyhed, en flaske champagne og en check på 10.000 kroner.

- Det er da en stor ære at være med i årets TV-program, og så er det da meget godt gået, at vi har slået Amin Jensens "Hit med sangen", som kun blev nummer to i afstemningen, sagde en smilende Charlotte Fich dengang.

Hun mente i øvrigt, at pengene burde gå til en stor sommerfest for hele holdet bag Rejseholdet.

Seertal på over to millioner

Ikke kun BILLED BLADETs læsere var glade for serien, som DR i øjeblikket genudsender lørdag aften, og som dengang havde seertal på helt op til 2,2 millioner seere.

Rejseholdet var bølgebryderen for dansk TV-dramatiks enorme internationale succes. Den vandt som den første danske serie en EMMY for bedste udenlandske dramaserie.

En pris, der i årene efter også blev vundet af "Nikolaj og Julie", "Ørnen" og "Livvagterne".

Anders Thisted, Charlotte Fich og Trine Pallesen
BILLED-BLADETs daværende chefredaktør Anders Thisted overrakte Charlotte Fich og Trine Pallesen læsernes pris for årets tv-program
Foto: Martin Høien / BILLED-BLADET
Mads Mikkelsen og Charlotte Fich
Fischer og Dahl
Foto: Martin Høien / BILLED-BLADET

Læs mere om: