Tirsdag, 3. juni 2014 - af Karina Didriksen

Så mange millioner så Eurovision Song Contest fra Danmark

Conchita Wurst, Lise Rønne og Nikolaj Koppel.
Conchita Wurst, Lise Rønne og Nikolaj Koppel.
Foto: AOP
Et imponerede antal TV-seere rundt om i verden fulgte med i det Europæiske Melodi Grand Prix i København i maj.

Lise Rønne, Nikolaj Koppel og Pilou Asbæk var aftenens værtstrio, da Eurovision Song Contest løb af stablen i B&W Hallerne i København lørdag den 10. maj.

Den østrigske drag-artist Conchita Wurst hev sejren hjem med sangen ”Rise Like a Phoenix”, mens TV-seere fra hele verden sad klinet til fjernsynsskærmene.

Nu har det europæiske TV-samarbejde European Broadcasting Union gjort regnestykket op for semifinalerne og finalen, og seertallet er enormt – hele 195 millioner seere så showet.

Rekorden er slået

Sidste år fulgte 170 millioner TV-seere med i showet i Malmö, og dermed er tallet 25 millioner højere end i 2013. Det er det højeste seertal i 13 år.

- Det var DR’s ambition at skabe en mindeværdig aften med masser af musik, fest og farver – og noget, befolkningen kunne være fælles om på tværs af hele Europa. Det må man sige, vi har haft held med. De reaktioner, vi har fået fra de deltagende lande, har været utroligt positive, og nu står det også klart, at langt flere seere, end vi overhovedet havde turdet håbe på, valgte at følge med ved skærmene rundt i Europa og resten af verden, siger DR’s generaldirektør Maria Rørbye Rønn til dr.dk.

Ud over de 37 lande som deltog i årets Eurovison, blev showet også vist i blandt andet Canada, USA og Australien.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden