29. okt. 2017
Af Juliane Olsen

Sådan forberedte Lars Mikkelsen sig til rollen som præst i Herrens veje

Lars Mikkelsen
Lars Mikkelsen
Foto: Lars H. Laursen
Skuespilleren Lars Mikkelsen har været i praktik hos præsten Søren Hermansen i forbindelse med sin rolle i ”Herrens veje”.

Den 53-årige skuespiller Lars Mikkelsen spiller lige nu den erfarne præst Johannes i DR’s nye dramaserie ”Herrens veje”, og han har mødt stor ros fra seerne.

Nu afslører dr.dk, at skuespilleren faktisk har været i oplæring hos præst i Sorgenfri Kirke, Søren Hermansen, inden han sprang ud i den krævende rolle.

- Lars mødte op kanon forberedt, nærmest overforberedt, med mange ideer til, hvordan den scene skulle være, siger Søren Hermansen.

Præsten kunne justere på TV-prædiken

Den scene, som Lars Mikkelsen gerne ville øve med præsten, var en scene, hvor han som præst skulle holde en vigtig prædiken.

Derfor holdt skuespilleren en prædiken for Søren Hermansen, og så kunne præsten altså justere undervejs.

Præsten har desuden haft Lars Mikkelsen med til en begravelsessamtale, og her ringede han på forhånd op til de pårørende og spurgte, om der måtte komme en praktikant med.

Præstefamilie blev sat sammen med fiktionen

Desuden har Ann Eleonora Jørgensen, der spiller Johannes’ hustru Elisabeth, været i praktik hos Søren Hermansens hustru.

Faktisk var der også en enkelt aften, hvor Søren Hermansens familie blev sat sammen med den fiktive familie Krogh, og det var en sjov oplevelse.

Søren Hermansen har desuden været en overordnet konsulent på ”Herrens veje” også, inden Lars Mikkelsen fik tildelt rollen som Johannes.

Læs mere om: