15. dec. 2015
Af af John Lautrup

Sådan gik det Anna Mee Allerslev efter Sporløs

anna mee allerslev
Anna Mee Allerslev
Foto: Martin Høien/BILLED-BLADET
Anna Mee Allerslev, københavnsk borgmester, fandt sin koreanske mor i "Sporløs". Nu skriver de sammen dagligt.

Anna Mee Allerslev, 31-årig borgmester for beskæftigelse og integration i København, har fået en tillægsgevinst ud af sin deltagelse i programmet "Sporløs", der blev sendt tirsdag aften.

Hun fandt ikke bare sin biologiske mor i Sydkorea. Efterfølgende har det vist sig, at hun også har en jævnaldrende søster.

- Det er helt fantastisk. Hun anede intet om min eksistens, men efter mit besøg har min biologiske mor betroet sig til hende. Og nu har jeg også kontakt til hende. Vi skriver sammen, og hun har sendt mig billeder af sine børn. Det er nærmest det bedste, jeg kunne håbe på, siger Anna Mee Allerslev.

Daglig kontakt med mor

Seerne blev vidne til det rørende og hjerteskærende møde med moderen, som hun nu er i daglig kontakt med via en koreansk app på sin smartphone.

- Vi sender billeder til hinanden, og det hele foregår med Google Translate, eftersom hun ikke taler engelsk. Hun har virkelig taget mig til sig, som om hun havde fået et nyt barn igen. Det er en stor oplevelse og meget følelsesmæssig, siger Anna Mee Allerslev, der nok var nysgerrig på sit biologiske ophav, men ikke har hungret efter at få vished.

Når hun endte med at sige ja til TV-selskabets opfordring til at medvirke, handlede det ligeså meget om at give et modbillede til den negative debat, der har været om adoption i de senere år.

Mine danske forældre bakker op

- En anden grund var, at mine danske forældre bakkede mig 100 procent op. Ellers havde jeg ikke gjort det. Og oplevelsen har ikke rokket ved min danske identitet. Jeg er tværtimod blevet bekræftet i den, siger Anna Mee Allerslev.

At få børn udenfor ægteskabet i Korea er enormt skamfuldt og tabubelagt. Hendes biologiske mor vil ikke fortælle noget som helst om, hvem hendes biologiske far er, og morens nuværende mand må heller intet vide om hende. Det vanskeliggør nye besøg hos moren.

- Men når jeg får tid og råd, kunne jeg godt tænke mig at tage derud igen. Det er ikke sikkert, det kan lade sig gøre at se min mor igen på grund af hendes mand, men jeg håber at komme til at møde min søster og hendes børn, siger Anna Mee Allerslev.

Læs mere om: