Sæþór har vundet Den store bagedyst: Derfor var han så overrasket

Sæþór Kristínsson

Sæþór Kristínsson

Foto: Søren Jul Lamberth
Sæþór havde bestemt ikke regnet med, at det var ham, der ville blive udråbt som vinder i den 10. sæson af "Den store bagedyst".

Jubilæumssæsonen af ”Den store bagedyst” sluttede med et brag, og der var spænding lige til det sidste, for både Aneilse, Frederik og Sæþór havde i finalen bagt kager i absolut topklasse.  

Det var i sidste ende 29-årige Sæþór Kristínsson, der hev sejren i land, og det kom som en stor overraskelse for hovedpersonen selv.

Ikke en skam at tabe

- Jeg havde ikke forventet at komme til finalen overhovedet, og jeg havde aldrig troet, jeg ville vinde, fortæller Sæþór.

Han var rigtig godt tilfreds med det, han havde leveret i finalen, og han var særligt stolt af sit meget personlige mesterværk, der med nye teknikker og smage fortalte Islands historie. Derfor havde han efter den sidste bedømmelse også et lille håb om, at det var hans navn, der ville blive råbt op til sidst.

- Men lige inden vi gik ned til afgørelsen, sagde jeg til de to andre, at det på ingen måde ville være en skam at tabe til dem, og at jeg sagtens kunne unde dem begge at tage sejren. Jeg troede, at en af de andre ville vinde, så det kom helt bag på mig, at det var mig. Jeg var meget overrasket.

Tæt finale 

Det var en meget tæt finale, hvor alle tre finalister fik masser af ros af dommerne, og Sæþór har et bud på, hvorfor det var ham, der løb med sejren.

- ”Den store bagedyst” er et sjovt og lidt brutalt koncept, for det kommer meget an på, hvordan du præsterer på dagen, og der var jeg måske en my bedre end de andre. Jeg tror, den hemmelige udfordring har afgjort det, lyder det fra vinderen.

Sæþór er ikke den af finalisterne, der har vundet flest mesterbagerforklædet undervejs i sæsonen, og rundt omkring har han da også godt kunnet fornemme, at han ikke har været favorit til at vinde.

 

Sæþór Kristínsson fik stor ros for sit mesterværk. 
Foto: DR

Sæþór Kristínsson fik stor ros for sit mesterværk. 

- Derfor har jeg også glædet mig endnu mere til, at det kom ud. Jeg føler ikke, at det er uberettiget, at jeg har vundet. Jeg synes, jeg gjorde det godt i finalen og har holdt et nogenlunde stabilt niveau hele vejen igennem, fortæller han.

Det er mange måneder siden, at Sæþór fik overrakt trofæet, men i lang tid har det været gemt væk i et skab, og han har skullet holde på den store hemmelighed.

Spar 281 kr. på 13. nr. af BILLED-BLADETKlik her og læs hvordan

Svært at holde det hemmeligt 

- Det har været svært, for man har lyst til at råbe det ud til hele verden. Der er mange, der har stukket lidt til mig og sagt, at nogle af de andre ville blive svære at slå, og så har jeg bare tænkt ”Ja, ja, I skulle bare vide”, siger han med et smil.

Hans ni-årige datter Gloria var blandt de få, der var med til finalen, men hele vejen igennem har hun også været god til at holde tæt med, hvordan det hele endte.

- Hun har også glædet sig til at måtte sige det. Hun har gået bag lukkedes døre og kaldt mig for sin bagedystvinder-far, siger den nyslåede vinder med et smil.

Seneste nyt

Læs mere om:

Udvalgt til dig

Fra forsiden