Fredag, 22. januar 2010 - af af Louise Møller

Sarah Lund skal til USA

Sarah, Vagn, Nanna og Theis skal alle snart introduceres for amerikanerne, når "The Killing" bliver vist i en USA-version

Sarah, Vagn, Nanna og Theis skal alle snart introduceres for amerikanerne, når "The Killing" bliver vist i en USA-version

Foto. DR
DRs store succes, ”Forbrydelsen”, skal nu introduceres for det amerikanske publikum

Sarah Lund og Nanna Birk Larsen er på vej til USA, hvor serien "Forbrydelsen I" skal laves i en USA-version.

DR har indgået en kontrakt med den amerikanske tv-station AMC om en tv-pilot, som i første omgang skal testes blandt amerikanerne. Går det godt, skal der laves 26 afsnit af "Forbrydelsen I".

DRs version indeholder 20 afsnit, men med amerikanske reklamer bliver deres version på 26 afsnit.

I en pressemeddelelse, der er sendt ud i USA, siger AMC´s senior vise president Joel Stillermann, at "Forbrydelsen er i særklasse, når det handler om at måden at fortælle på".

- Der ligger et bemærkelsesværdigt talent bag serien, og den giver os en sjælden mulighed for at hæve barren markant i dramagenren, siger Joel Stillermann.

Arbejdet med den amerikanske version har allerede stået på i halvandet år, som er gået med at finde de helt rette folk, der kan omsætte historien til en USA-version, som får titlen "The Killing"

DRs generaldirektør Kenneth Plummer kan forståeligt nok ikke få armene ned af begejstring.

- Nok har flere af DRs dramaserier været vist udenlands med succes. Men det er helt enestående, at Hollywood nu også får øjenene op for deres kvaliteter, siger Plummer.

"Forbrydelsen I" blev nomineret til en Emmy, og Sofie Gråbøl var nomineret i kategorien "Bedste kvindelige skuespiller".

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden