18. maj. 2022
Af Sofie Nymand

Se billederne: Disse skuespillere spiller Jens Otto Krag og Helle Virkner

https://imgix.billedbladet.dk/media/article/design_uden_navn_-_2022-05-17t161241.827.png
Foto: Monday Production
Den længe ventede dramadokumentarserie om Jens Otto Krag og Helle Virkner får premiere på søndag.

På søndag vises første afsnit af DRs nye dramadokumentar “Krag & Virkner”.

Serien skildrer kærlighedshistorien mellem Jens Otto Krag og Helle Virkner, der med hver deres passion, ambitioner og et fælles officielt hverv som statsministerpar var to af Danmarkshistoriens helt store skikkelser.

I rollerne som Jens Otto Krag og Helle Virkner ses Thure Lindhardt og Katrine Greis-Rosenthal.

Thure Lindhardt, der også har instrueret serien, fik sit helt store gennembrud, da han i 2000 spillede den autistiske Brian i “Her i nærheden”. Siden har han haft stor succes som filmskuespiller i bl.a. “Nordkraft”, “Blå mænd” og “Flammen og citronen”.

Også den internationale filmscene har fået øje på Thure Lindhardt, som har medvirket i flere storfilm som “Engle og dæmoner”.

Ligesom sin medspiller har også Katrine Greis-Rosenthal haft stor succes på film og tv. Ikke mindst som Nina Neergaard i TV 2 CHARLIE-serien “Sygeplejeskolen”, og i 2018 havde hun rollen som Jakobe Salomon i Bille Augusts filmatisering af “Lykke Per”, der senere blev vist som serie.

Foruden de to hovedroller ses også skuespillere som Mads Knarreborg og Bjarne Henriksen som henholdsvis tidligere statsminister H.C. Hansen og journalist Bent Schønberg.

I seriens dokumentar-sekvenser interviewes flere, der har kendt parret personligt. Heriblandt Virners veninder Malene Schwartz og Lone Hertz, Lise Nørgaard samt Krags søn Peter Hansted.

Første afsnit af “Krag & Virkner” vises på DR søndag den 22. maj kl. 20.00.

GALLERI: Se billederne: Disse skuespillere spiller Jens Otto Krag og Helle Virkner (Foto: DR)

Læs mere om: