3. jul. 2020
Af Niels Burgos

Se hvem der skal afløse Kim Bildsøe Lassen i London

Kim Bildsøe Lassen
Kim Bildsøe Lassen
Foto: Martin Høien/BILLED-BLADET
DR har offentliggjort navnet på Kim Bildsøe Lassens afløser: En ung kvinde.

En populær tv-mand, 57-årige Kim Bildsøe Lassen, har sagt "good bye" til London som DR's faste korrespondent - og overlader nu pladsen til den 29-årige Tinne Hjersing Knudsen, er vært på "P1 Morgen".

Hun starter på jobbet den 1. oktober.

Grevinde Alexandra
Grevinde Alexandra
Foto: AOP

Heldigvis for de danske seere bliver der dog snart gensyn med Kim Bildsøe Lassen, når han til efteråret sætter sig i værtsstolen på TV Avisen.

Om valget af Tinne Hjersing Knudsen siger udlandschef i DR Nyheder Niels Kvale:

- Tinne har en tårnhøj faglighed og en dyb indsigt. Tinne Hjersing Knudsen har tidligere været korrespondent for Berlingske i Norden og Baltikum, og hun har været vært på programmerne "The Brexit Club", der handlede om briternes udtræden af EU, samt "55 minutter" på Radio24syv.

Jeg glæder mig

Hun siger om sin kommende rolle som DR’s korrespondent for Storbritannien:

- Storbritannien står i en stor identitetskrise, som Brexit kun lige har startet. For hvad skal Det Forenede Kongerige være uden Europa, og hvem skal de læne sig op ad? Læg corona-krisen oveni, og vi ser på begyndelsen af både udfordringer og muligheder, som briterne står i. Jeg glæder mig til at tage med dem ud på den uforudsigelige sejlads, som de næste år bliver. i Storbritannien. Samtidig har hun en stor gennemslagskraft som journalist og har vist, at hun er i stand til at forfølge en historie. Det har hun blandt andet vist her under corona-krisen med historien om de ubrugelige respiratorer, der skulle sendes til Italien.

Læs mere om: