Se med på DR i aften: Emmelie De Forest og Brødrene Olsen i stort jubilæumsshow

Brødrene Olsen og Emmelie De Forest er på scenen med Conchita Wurst, Johnny Logan og en masse andre Eurovision-stjerner.

Brødrene Olsen og Emmelie De Forest er på scenen med Conchita Wurst, Johnny Logan og en masse andre Eurovision-stjerner.

Foto: BBC

De danske Eurovision-vindere står på scenen i aften ved Eurovisionens 60-års jubilæumsshow, hvor alle de store hits fra det internationale Grand Prix bliver hyldet.

Lørdag, 16. maj 2015 - af Luise Marie Bekker

I 2000 vandt Brødrene Olsen Eurovision Song Contest med den fabelagtige sang ”Fly on the wings of love”, og i 2013 gik Emmelie De Forrest i deres fodspor, da hun vandt med ”Only Teardrops”. For vinderne vakte det minder at spille ved BBC’s store jubilæumsshow, hvor også andre vindere som Johnny Logan, Herreys, Lordi og mange flere medvirker:

– Vi har ét ord, der kan beskrive oplevelsen af at være med i showet: Fantastisk!, fortæller Brødrene Olsen til BILLED-BLADET.

– For det første foregik det jo på en scene, hvor både Gøg og Gokke og The Beatles har optrådt, og for det andet mødte vi en masse gode mennesker, vi kender. Johnny Logan har vi stået på scene med flere gange, og så fik vi hilst på den anden danske vinder, Emmelie. Man kan godt kalde os én stor familie, siger de.

Gensyn med gode hits

Også for Emmelie De Forrest var det en af de største oplevelser, siden hun blev badet i guldkonfetti ved sin sejr:

– Jeg havde glædet mig så meget til at være med i showet. Både fordi det var BBC, som er meget professionelle, og fordi bandet er et af de bedste – faktisk det, der bliver brugt på det engelske ”Strictly come Dancing” (den engelske udgave af ”Vild med dans”, red.), men også fordi jeg igen skulle møde de andre. Conchita Wurst er så sød, og jeg taler efterhånden en del med svenske Loreen, fortæller Emmelie De Forrest.

Syng med på ”Ein bisschen Frieden”, ”What’s another year”, de to danske vindersange og en masse andre hits og grin med på go’e gamle klip fra 60 år med Eurovision Song Contest i aften lørdag den 16. maj på DR1 klokken 20.50.