Fredag, 21. marts 2014 - af af Helle Skram de Fries

Seje Pernille snublede lige før X Factor-finalen

- Jeg er glad, og jeg er sikker på, at Lucy tager den hjem i finalen, lød afskedssalutten fra en fattet Pernille Nordtorp.

Dommerne var mindst lige så spændte som deres deltagere ved semifinalen, hvor fire deltagere skulle skæres ned til de tre, der skal i finalen fredag den 28. marts.

Henriette Haubjerg lagde ud med at synge nummeret "Free". Et sangvalg, der blev rost af blandt Blachman, der er vild med Henriettes stemme og gerne vil se Henriette i finalen. Alle deltagere skulle synge et nummer fra det årstal, de er født. Henriettes første nummer var fra 1997

Pernille Nordtoft, som er fra 1986 sang "Take My Breath Away" som huskes fra filmen Top Gun. En performance som fik stor ros fra både Lina Rafn og Thomas Blachman - og også Pernilles mentor, Remee.

Blachmans gruppe Anton Jasmin indledte med et nummer fra 1998, som er det år Jasmin er født - "Broken Homes". En optræden Remee mente viste, at de er en finale værdigt, og Lina Rafn kaldte dem popstjerner. Selv deres mentor Blachman var overrasket over, hvor dygtig hans gruppe er.

Naturbarnet Lucy Mardou fortalte, at hendes norske forældre, der er bosiddende i Pakistan står op klokken 2 om natten for at følge hende i X Factor. Lucy lagde ud med nummeret "Dub Be Good To Me", der er fra hendes fødselsår 1990, og Remee overraskede ved selv at synge for, inden Lucy tog over. Lina Rafn roste Lucy Mardou for at være showets bedste sangerinde.

2. runde

Pernille Nordtorp var den første, der skulle synge for anden gang, hvor hun gav nummeret  "Habits". Blachman kaldte hende en kamæleon og savnede en mere sikker stil. Lina Rafn var enig med sin dommer-kollega, men pointerede at Pernille er sej. Og mentor Remee kaldte hende blæret.

Henriette Haubjerg havde valgt nummeret "I Follow Rivers" til sin nummer to performance i aftenens semifinale. Og det var ifølge Remee en præstation, Henriette kunne være stolt af. Også Thomas Blachman var begejstret og synes Henriette er værdig til finalen.

Lucy Mardou sang i sin anden performance nummeret "Soon We'll Be Found". I beige kjole af mærket "&others stories" og bare tæer, lignede hun nærmest en engel. Og alle tre dommere var også begejstrede, hvor Remee mente, Lucy Mardou ER indbegrebet af X Factor.

Og endelig blev det Anthony Jasmins tur til at synge semifinalens sidste sang - up tempo nummeret "Hey Love". Jasmin i lækker rød buksedragt og bodystocking fra H&M, der flot matchede Anthonys røde blazer. Et nummer Remee klart mente, ville bringe dem i finalen - med mulighed for, at det for første gang vil lykkes en gruppe at vinde X Factor.

Og inden pausen var løbet frem til finalen stadig åbent for alle fire semifinalister.  Denne aften var det nemlig kun seernes stemmer, der talte.

Afgørelsen

Efter pausen underholdt sidste års vinder Chresten Falck Damborg med nummeret " Hanging My Youth Out" fra debut-albummet. For Chresten var det bevægende at være tilbage på den X Factor scene, han forlod for et år siden.

Og så kom endelig afgørelsen efter seernes sms-stemmer. Første deltager videre til finalen var Lucy Mardou. Det næste navn, der blev råbt op var Anthony Jasmin.

Og så var Pernille og Henriette tilbage og spændingen var næsten ulidelig, inden Henriette Haubjergs navn blev råbt op, som den tredje finalist.

Pernille Nordtorp tog det imponerende pænt - og konkluderede, at hun nu glædede sig til at spille meget mere med Steffen Gilmartin, som hun længe har jammet med. Og, som seje Pernille konkluderede:

- Nu har hver dommer en deltager i finalen, og sådan skal det være!

Og så glæder hun sig til, at hun sammen med Man Band skal synge som opvarmning, når der mandag er gratis koncert på Rådhuspladsen, inden de tre finalister synger kl. 19 i en TV- transmitteret koncert,

Pernille sang et enkelt farvel og tak nummer som afslutning på sin X Factor rejse.

 

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden