Sisse Fisker laver fest for syge børn på Rigshospitalet

Sisse Fisker.

Sisse Fisker.

Foto: AOP
TV-værtens to drenge blev opereret som helt små – og nu vil Sisse Fisker glæde andre indlagte børn.

Sisse Fisker husker tydeligt, hvordan det føltes, da begge hendes sønner blev indlagt og opereret på Børnekirurgisk Klinik på Rigshospitalet. Derfor har DR-værten nu dannet en ny frivillig forening kaldet SMILfonden. En forening, der er sat i verden for at give syge børn på klinikken et smil på læben med festlige events.

- Mine to drenge blev opereret for lyskebrok, da de var ganske små. Lyskebrok er meget smertefuldt, mens det står på, så drengene skreg, uden vi kunne gøre noget som forældre. Det var frygteligt at skulle lægge vores lille barn i fuld narkose, men personalet var supersejt, og jeg er dem evigt taknemmelig. Alt gik godt, og jeg kan huske, at jeg tænkte: Når jeg en dag får overskud, vil jeg give noget retur til de indlagte børn og afdelingen, fortæller Sisse, der sammen med manden Sune har sønnerne Samuel, 4, og Isak, 2.

Musik, kage og gaver

- Vi var indlagt i få dage, og sygdommen var ikke livstruende. Tænk på de forældre, der har børn, som eksempelvis skal have en ny lever. De familier bor på Rigshospitalet!

Første event fra SMILfonden bliver den 22. maj.

50-60 børn fra Børnekirurgisk Klinik og deres familier får musikalsk besøg af Shaka Loveless og MGP-vinderen Emma Pi, som kommer og giver den gas, og TV-værten Joakim Ingversen deler herlige gaver ud til alle. Og så er der masser af kage, chokolade og juice.

- Børnene og deres familier skal simpelthen have en fest. Det er hele formålet med SMILfonden. Vi lover ikke for meget - kun at ungerne får et smil på læben, siger Sisse, som i første omgang stiler efter et par arrangementer om året.

Det seneste halve år har Sisse Fisker selv været hårdt ramt af sygdom, efter hun i efteråret fik konstateret Modic-forandringer – en smertefuld betændelsestilstand i ryggen. Men så meget desto vigtigere blev det for hende at få dannet SMILfonden med bl.a. et par veninder og et familiemedlem.

- Mens jeg var syg, blev jeg nødt til at tænke på noget andet end min ryg. Og der er masser, der har det meget dårligere end mig, fastslår ukuelige Sisse.

Læs mere på SMILfonden.dk

Seneste nyt

Læs mere om:

Fra forsiden