Tirsdag, 3. november 2015 — af Lisbeth Grube

Sisse Fisker søger opskriften på det lange liv på TV

Sisse Fisker.
Sisse Fisker.
Foto: Martin Høien/BILLED-BLADET
I den nye DR-serie "Livets opskrift" besøger Sisse Fisker steder i verden, hvor folk lever længst. I Costa Rica har hun et særligt møde med en 108-årig.

Hvordan lever man lidt længere?

Det spørgsmål stiller Sisse Fisker i DR-serien ”Livets opskrift”, som har premiere i aften, 3. november.

TV-værten rejser ud til fem steder i verden, hvor befolkningen lever markant længere, for at finde ud af, hvorfor folk bliver så gamle. I premiereprogrammet tager Sisse til halvøen Nicoya i Costa Rica, hvor hun flytter ind hos en stor familie, der bor fordelt i tre huse på samme grund.

- Jeg blev forelsket i Costa Rica fra start. Det er et smukt land, og jeg mødte en masse inspirerende mennesker, siger Sisse Fisker til BILLED-BLADET.

Sisse og Panchita på 108 år.

- Jeg havde et helt særligt møde med en kvinde på 108 år, Panchita, som stadig var fuld af liv. Hun satte stor pris på livet, passede stadig sine egne høns og så boede hun sammen med sit 65-årige barnebarn, som hjalp hende i hverdagen. De havde et fantastisk kærligt forhold, som helt sikkert var med til at holde Panchita i live. Hun fortalte mig, at opskriften på et godt og langt liv er at bruge tid med sin familie, at bruge sin krop hver eneste dag og spise hjemmedyrket, nærende mad, fortæller Sisse om den usædvanlige kvinde, der levede i primitive rammer.

Besøget gav Sisse Fisker noget at tænke over i forhold til sit eget liv hjemme i Danmark.

-  Da jeg rejste hjem derfra, havde jeg lyst til at pakke mine forældre og min mand og børn i en kuffert og rejse tilbage og leve et langt og lykkeligt liv i Costa Rica.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden