21. jul. 2020
Af John Lautrup

Søren Busk fra dynamitholdet: Sådan var det at være med

Søren Busk
Søren Busk med sin kone, Dorrit Busk.
Foto: Thomas Laursen
Søren Busk mindes med glæde sin tid på 80'ernes fodboldlandshold, hvor han var en af de stille eksistenser i det sprudlende kollektiv.

Søren Busk, 67 år, var fast mand på fodboldlandsholdet i 80'ernes storhedstid, som DR1 i disse uger hylder med tv-serien "Danish Dynamite - legenden om de bedste". Man så ham på banen, men hørte ikke meget til ham udenfor, hvor spasmagerne Preben Elkjær og Frank Arnesen førte ordet.

- Vi andre havde jo ikke hele tiden de der vittigheder parate. Elkjær og Arnesen var nogle friske fyre, og de var ikke mundlamme. Men alle var glade. Vi var bare en flok glade drenge, der spillede fodbold sammen. Jeg var enormt glad for at være med i en periode, hvor vi havde så godt et landshold, siger han.

Søren Busk nyder ligesom mange andre seere at få genopfrisket minderne fra de glade fodbolddage i 80’erne. Den bundsolide forsvarsspiller spillede stort set alle landskampe i perioden.

– Det er en stor oplevelse for mig at se det igen. Vi havde et supergodt hold og kunne have vundet både EM i 1984 og VM i 1986. Det var fantastisk at være med til, siger han.

Søren Busk gik sidste år på pension efter 28 år i "Select Sport", hvor han var salgsdirektør. Han nyder sit otium med sin hustru, Dorrit, i en dejlig lejlighed med havneudsigt i København. Han spiller stadig fodbold - på et oldboyshold med gamle kammerater fra ungdommen i Glostrup - og han og Dorrit holder derudover formen vedlige med hyppige besøg i et fitnesscenter.

Læs interview med Søren Busk i BILLED-BLADET, som kan købes fra torsdag den 23. juli.

Læs mere om: