Sofia Helin fra Broen har landet en international rolle

DR1-serien ”Broen” har gjort den svenske skuespiller Sofia Helin til et kendt ansigt verden over. Nu har hun fået en rolle i en britisk-tysk serie.

Sofia Helin har de sidste mange søndage kunnet opleves i DR1-serien ”Broen III” som den svenske efterforsker Saga Norén, der har Thure Lindhardts karakter Henrik Sabroe som makker.

Den dansk-svenske TV-serie er blevet solgt til 157 lande, og dermed er den 43-årige skuespiller blevet kendt ud over Sveriges grænser. Nu har Helin landet en rolle i en udenlandsk serie.

- Jeg laver i øjeblikket en international TV-serie. Det er en britisk-tysk serie, der er instrueret af Oliver Hirschbiegel, og som handler om Berlin i 70’erne, fortalte Sofia Helin til BILLED-BLADET på et pressemøde i forbindelse med ”Broen III”.

Sofia Helin håber på flere roller

Den svenske ”Broen”-stjerne spiller en britisk kvinde i den nye serie, der optages i Tjekkiets hovedstad Prag indtil december.

Vil du have BILLED-BLADET hjem til dig?Klik her og læs hvordan

Vil du have BILLED-BLADET hjem til dig?
Klik her og læs hvordan

- Det er min første rolle uden for Skandinavien. ”Broen” er en international serie, og det har gjort det muligt for mig at få tilbudt en rolle i udlandet. Det er spændende, og hvis der dukker andre gode projekter op, vil jeg sige ja med det samme, fastslog Sofia Helin med et smil.

Det 10. og sidste afsnit af ”Broen III” bliver vist søndag aften på DR1 kl. 20.00. 

VIDEO: Flotte Robert-priser til Sofia Helin og Broen-holdet

Seneste nyt

Læs mere om:

Udvalgt til dig

Fra forsiden