24. maj. 2017
Af Karina Didriksen

Sofie Gråbøl får hovedrolle i ny DR-serie

Sofie Gråbøl.
Sofie Gråbøl.
Foto: Birger Storm
Skuespilleren Sofie Gråbøl medvirker i den kommende DR1-serie ”Liberty”, som også har Carsten Bjørnlund og Connie Nielsen på rollelisten.

Sofie Gråbøl havde succes som politikvinden Sarah Lund i DR-serien ”Forbrydelsen”, og nu har hun igen landet en hovedrolle i en stor, dansk dramaserie.

Den 48-årige skuespiller skal være med i den kommende DR1-serie ”Liberty”, der er en filmatisering af forfatteren Jakob Ejerbos roman af samme navn.

På rollelisten er også ”Arvingerne”-stjernen Carsten Bjørnlund og den danske Hollywood-stjerne Connie Nielsen. Derudover medvirker både svenske, finske, kenyanske og sydafrikanske skuespillere i serien.

Gråbøl spiller sorgramt mor

Optagelserne til TV-serien begyndte den 22. maj i Danmark, og den 2. juni rykker holdet til Sydafrika for at færdiggøre serien.

Den bliver instrueret af svenske Mikael Marcimain, mens Jørgen Leths søn Asger Leth er seriens hovedforfatter.

”Liberty” handler om danske Christian, der som 13-årig flytter til Tanzania med sine forældre, spillet af Sofie Gråbøl og Carsten Bjørnlund. Mens faderen knokler på arbejdet, sørger moderen over Christians lillesøster, der er blevet dræbt i en bilulykke. Christian bliver derfor overladt til sig selv i det østafrikanske land.

Connie Nielsen som svensker

51-årige Connie Nielsen, der blandt andet har medvirket i den Oscar-vindende film "Gladiator", får rollen som den svenske kvinde Katrina Larsson.

Den nye søndagsserie "Liberty" får premiere på DR1 i løbet af 2018.

LÆS MERE: Sofie Gråbøl filmer med Uma Thurman

Læs mere om: