Tirsdag, 23. august 2022 - af Karina Didriksen

Sofie Gråbøl får hovedrollen i ny stor DR-serie

Foto: Hanne Juul
Skuespilleren Sofie Gråbøl har landet hovedrollen i en ny DR1-serie med titlen ”Huset”, der foregår i et fængsel.

Tidligere på sommeren kunne Sofie Gråbøl opleves som jordemoderen Ella i TV 2-serien ”Dag & Nat”, og nu har hun landet endnu en hovedrolle i en dramaserie.

Den 54-årige skuespiller har nemlig fået hovedrollen i en ny stor DR-serie med titlen ”Huset”, og optagelserne er netop gået i gang. Det skriver DR i en pressemeddelelse.

Serien handler om fængslet ”Huset” og er skabt af Kim Fupz Aakeson i samarbejde med instruktørerne Michael Noer og Frederik Louis Hviid.

Flere kendte på rollelisten

I ”Huset” spiller Sofie Gråbøl rollen som fængselsbetjenten Miriam. Man følger hende og tre andre fængselsbetjente, Sammi, Henrik og Gert, i deres forsøg på at få bragt orden i fængslet.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Enhedschefen Gert (Charlotte Fich) har det overordnede ansvar, mens Miriam (Sofie Gråbøl), Henrik (David Dencik) og den nyuddannede Sammi (Youssef Wayne Hvidtfeldt) har hver deres indgang til udfordringen.

Betjentene finder hurtigt ud af, at det ikke er omkostningsfrit at rykke ved den magtbalance, der styrer fængslet. Før de ved det, slås de ikke kun for fængslets overlevelse, men også for deres eget liv på begge sidder af fængslets mure.

På rollelisten ses også Bjarne Henriksen, Laura Christensen og Gustav Giese.

”Huset” får premiere på DR1 i efteråret 2023. Serien er på seks afsnit af en times varighed.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden