Sofie Gråbøl: Jeg græd da forbrydelsen var slut

Sofie Gråbøl

Sofie Gråbøl

Fot: Hanne Juul BILLED-BLADET
I aften falder alle kortene på plads, når ”Forbrydelsen” runder af med sidste afsnit, og morderen forhåbentligt bliver sat bag tremmer.

Men det har været en lang rejse for Sofie Gråbøl som Sarah Lund og hele holdet bag, der har arbejdet sammen de sidste syv år.

- Denne gang er det uigenkaldeligt slut for Sarah Lund. Morderen har aldrig været til diskussion i forfatterrummet, men jeg har haft masser af diskussioner med Søren Sveistrup om Sarah Lunds slutning, og jeg har været meget optaget af at runde hende af, fortæller Sofie Gråbøl til BT og fortsætter:

- Der vil sikkert sidde nogen og synes, at sådan skulle det ikke slutte. Det ville der gøre, uanset hvordan vi endte det, siger Sofie Gråbøl og tilføjer - inden for sin tavshedspligt.

- Men jeg synes, at det er den rigtige slutning!

Efter 40 afsnit og tre sæsoner har Sofie Gråbøl ikke kunne undgå at føle stærke tanker for TV-projektet "Forbrydelsen", som har vært en del af hende siden begyndelsen i 2005 og frem til slutningen i september.

- Sidste dag var jeg rigtig ked. Vi har groet sammen i syv år, det var som sidste skoledag, og jeg græd simpelthen på vejen hjem. Fordi det var vemodigt, men mest af udmattelse, forklarer Sofie Gråbøl til BT.

- De sidste tre måneder var ekstremt hårde. "Forbrydelsen" har altid været presset af tid i ekstrem grad - Søren Sveistrups måde at arbejde på er "alting i sidste øjeblik" - men denne gang var det ude i en potens, hvor det var helt skørt. Det var panikstress hver morgen, lige lære fire nye dialoger, ikke tid til en prøve og kun tid til at tage det én gang. Den dér undtagelsestilstand i månedsvis var hård, understreger hun og drager en parallel til maratonsporten.

- Det føltes som et maraton, hvor jeg væltede ind over målstregen, og ja, så græd jeg, fortæller Sofie Gråbøl til BT og ryster på hovedet af grin.

Seneste nyt

Læs mere om:

Fra forsiden