3. okt. 2015
Af af Liz Rørsig

Stéphanie Surrugue klar til Kronprinsparrets Priser

Stéphanie Surrugue
Stéphanie Surrugue
Foto: Birger Storm
Stéphanie Surrugue skal i selskab med Kåre Quist være vært ved det store liveshow, hvor kronprins Frederik og kronprinsesse Mary skal uddele fire priser på Kulturværftet i Helsingør.

– Jeg sad og spiste frokost i kantinen på min anden arbejdsdag på DR, da jeg blev spurgt, om jeg ville være vært ved det store show, og det ville jeg vildt gerne. Jeg har nemlig et blødt punkt for priserne, der er rettet mod talentet, kulturen og det sociale arbejde. Og så bliver det sjovt at arbejde sammen med Kåre, som jeg er helt tryg ved og kender fra gamle dage, hvor vi delte kantine sammen på Rådhuspladsen. Han var journalist på Ekstra Bladet, og jeg var på Politiken. Jeg kunne til pressefotograferingen med stor glæde konstatere, at selv om jeg havde stiletter på, så er han stadig et halvt hoved højere end mig, og så er han jo tæt på at være en drømmemand. Det er så dejligt, siger den 38-årige TV-vært med et stort smil.

Kender kronprinsparret

At kronprinsparret sidder med i salen giver ekstra spænding til den store aften.

– Det er et held, at jeg har arbejdet med kongehuset tidligere, for ellers havde jeg nok været ved at dø af skræk nu. Da jeg begyndte at arbejde på min bog om prins Henrik (”Enegænger – portræt af en prins”, red.) og havde mit første møde med ham på Amalienborg, var det da overvældende. Jeg er glad for, at jeg har nogenlunde styr på etiketten, og så har jeg har mødt kronprinsparret i forskellige sammenhænge og ved, at de er meget imødekommende og venlige. Men jeg ville da lyve, hvis ikke jeg sagde, at jeg havde sommerfugle i maven af mange grunde: Det er et stort show, det er live, det er det første, jeg har lavet på DR, og så er det med kronprinsparret. Jeg synes næsten ikke, man kan blive smidt ud på dybere vand, vel? Det kan godt være skrækindjagende, men jeg er sikker på, at det bliver sjovt!

Læs også: Fornem pris til Surrugue

Læs mere om: