23. jan. 2013
Af af Casper Nielsen

Stephen King elsker Borgen

Sidse Babett Knudsen - populær hos Stephen King.
Sidse Babett Knudsen - populær hos Stephen King.
Foto: Hanne Juul/BILLED-BLADET
Gysets mester, forfatteren Stephen King, er faldet for danske dramaserier. "Borgen" er blandt favoritterne.

Manden bag gyserklassikeren "Ondskabens Hotel"- amerikaneren Stephen King - har også en blød side.

I al fald er han faldet pladask for Sidse Babett Knudsen og resten af holdet fra "Borgen", skriver berlingske.dk.

Det fremgår af den liste over Kings favorit TV-serier fra 2012, som det amerikanske magasin Entertainment Weekly har fået gysermesteren til at udfærdige.

Det politiske drama "Borgen" ligger på en førsteplads, mens den dansk/svenske TV-serie "Broen" er nummer fire og krimiserien "Forbrydelsen" - med Sofie Gråbøls Sarah Lund - er nummer syv.

Om "Borgen" siger Stephen King:

- Sidse Babett Knudsen spiller Birgitte Nyborg, som bliver Danmarks første kvindelige statsminister. Når familie og ambitioner kommer i konflikt på amerikansk TV, vinder familien alt for ofte (og for urealistisk). Der er ikke noget, som er pakket ind i vat her. "Borgen" er det bedste drama på noget sprog.

Mens "Borgen" er placeret på en førsteplads, har Stephen King fundet plads til nyere anerkendte amerikanske TV-serier som "Breaking Bad", "Sons of Anarchy", "Game of Thrones", "The Walking Dead" og "Revenge". 1990'er serien "The X Files" har han på en 10. plads.

Den israelske serie "Prisoners of War" er også på listen, men sammen med de danske serier, er det den eneste serie, som ikke er amerikansk.

Stephen King har "Broen" på sin fjerdeplads og "Forbrydelsen" på sin syvendeplads. Om "Forbrydelsen" siger han, at "Sofie Gråbøl skinner som den besatte detektiv Sarah Lund".

"Borgen" er blevet sendt på en smal amerikansk kabelkanal, mens "Forbrydelsen" er lavet i en amerikansk version. Det bliver også snart tilfældet med "Broen".

Læs mere om: