Lørdag, 8. marts 2014 - af af Dorte Quist

Suveræn Grand Prix-sejr: Alle tiders Basim

Basim i sekunderne efter, han fik overrakte vindertrofæet af sidste års vinder, Emmelie De Forest.
Basim i sekunderne efter, han fik overrakte vindertrofæet af sidste års vinder, Emmelie De Forest.
Foto: Martin Høien/BILLED-BLADET
Der var kys fra Louise Wolff og stående bifald fra et fyldt Arena Fyn, da charmerende 21-årige Basim vandt det danske Melodi Grand Prix 2014.

Basims CV bare vokser og vokser. Kun 21 år gammel kan han nu også kalde sig vinder af det danske Melodi Grand Prix 2014. Selv om den unge Basim både er en rutineret sanger og entertainer, så var han både rundt på gulvet og meget rørt, da hans blev en stensikker vinder af det Danske Melodi Grand Prix i Arena Fyn.

Lige fra Basims første optræden ved generalprøven fredag aften svirrede rygtet om hans glade, ørehængende sang, og lørdag morgen var han en klar favorit hos bookmakerne. Over hele linjen gav den fem mand store fagjury ham maksimumpoint, og til sidst kom TV-seernes sms-point og cementerede Basims totale sejr

Vi skal helt tilbage til 2008, da danskerne første gang stiftede bekendtskab med den kun 15-årige Basim i "X Factor". Her blev den unge hjerteknuser stemt ud i kvartfinalen. Men i modsætning til mange af de andre deltagere, så røg Basim ikke ud i glemslen. Basim, der er født Anis Basim Moujahid og har marokkanske rødder, kom igen året efter, hvor han deltog i "Vild Med Dans", hvor han dansede med Claudia Rex. Men lige siden har han haft en støt stigende musik-  og sangkarriere, som nu altså kulminerer med det danske Melodi Grand Prix – og dermed bliver han Danmarks repræsentant, når vi afholder det internationale Melodi Grand Prix til maj på Refshaleøen.

 

 

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden