10. jun. 2013
Af Jan Bergman

Thomas Blachman skal igen underholde på TV

Thomas Blachman i nyt TV-program Mentor
Thomas Blachman i nyt TV-program "Mentor".
Foto: Lars H. Laursen
Danskerne har vænnet sig til at se Thomas Blachman som ”X Factors” fabulerende dommer-orakel. Nu skal han underholde danskerne i ny program-serie på DR.

”Mentor” hedder programmet der skal underholde danskerne musikalsk med Thomas Blachman i spidsen.

Programmet præsenterer seks musikalske personligheder, der i rollen som mentorer, er villige til at tage ansvar og dele ud af deres håndværk og livssyn til inspiration for alle. De seks fungerer som mentorer for seks unge sangere, der alle ønsker at få professionel hjælp til at fremkalde deres fulde kunstneriske virke.

Ideen til ”Mentor” kommer fra Thomas Blachman, der har udviklet programmet i samarbejde med DR og Nordisk Film TV. I udviklingen af programmet har Thomas Blachman trukket på både sin egen oplevelse med det at lade sig forme af en mentor og sin erfaring med underholdningsprogrammer på TV.

Programmet strækker sig over otte live-programmer, hvor de seks mentorer skal forløse seks unge sangeres potentiale. Det er seerne hjemme i stuerne, der afgør, hvorvidt det lykkes den enkelte mentor at fremkalde sin mentee eller, om det er tid for en mentor at forlade programmet. Når en mentor forlader programmet, får menteen mulighed for at vælge en ny mentor i håb om, at det er et bedre match, der ultimativt vil give den helt rigtige fremkaldelse.

Årets Mentor vinder æren, men vedkommendes mentee vinder et mentorforløb hos et internationalt pladeselskab, der vil fortsætte den professionelle udvikling, der er indledt i programmet.

Thomas Blachman medvirker selv i programmet i fri dressur som moderator og programmet har premiere på DR1 30. august 2013 kl. 20:00.

Læs mere om: