4. jul. 2016
Af Lisbeth Grube

Thomas Herman vært på sit eget madprogram

Thomas Herman.
Thomas Herman.
Foto: John Boman
For første gang optræder kokken Thomas Herman alene som vært. Det sker i den nye DR1-serie ”Hermans Verdenskøkken”.

Kokken Thomas Herman har i flere sæsoner lavet TV med Puk Elgård, og sidste sommer var han medvært på serien ”Dyrk, høst, spis”. Men nu får den 40-årige kok sit helt eget DR-program kaldet ”Hermans Verdenskøkken”, som har premiere mandag aften kl. 20:30 på DR1.

Her er han på eksotisk rejse blandt fairtrade-bønder i Afrika, Mellemamerika og Østen og skal lave mad af de lokale råvarer.

- Jeg er total kontrolfreak, og det her har været virkelig sundt for mig, for jeg blev nødt til at slippe kontrollen. Alt er helt umuligt derude, siger Thomas Herman til BILLED-BLADET.

Vind drømmerejse – deltag gratis

Herman blev udfordret

- Som kok er jeg vant til at stå i et fuldstændigt almindeligt køkken med et stort hold og runnere på. Her var vi kun fire mennesker afsted, og vi slæbte selv rundt på vores gear, og det var svært at finde de råvarer, jeg skulle bruge. Men det var en fantastisk oplevelse, fortæller han.

På sin rejse til alverdens køkkener bager Herman blandt andet chokoladekage under kaotiske forhold til gadebørn i mellemamerikanske Nicaragua og sejler på en lillebitte fiskekutter ud på Det Indiske Ocean for at fange kæmpestore rejer. I første afsnit lægger Thomas Herman vejen forbi Karen Blixens afrikanske farm i Kenya.

LÆS MERE: Derfor går Thomas Herman altid med hat

Læs mere om: