1. feb. 2009
Af af Liz Rørsig

Thomas W. Gabrielsson elsker at være far

Thomas W. Gabrielsson
Thomas W. Gabrielsson
Foto: Hanne Juul/BILLED-BLADET
Thomas W. Gabrielsson er ligesom figuren Leon i Livvagterne blød i privatlivet.

Thomas W. Gabrielsson har lige nu succes som Leon i ”Livvagterne”, men i privatlivet har han gennem tiden haft et par forhindringer at forcere for at få tingene til at hænge ordentligt sammen.

- Det er skønt at have børn. Jeg elsker dem, og jeg elsker at være far. Det går rimeligt nemt, men er også en udfordring, når man som voksen skal vejlede og sætte grænser for børnene - og til tider lade dem være. Frederik er teenager, og der er ingen problemer. Med Sylvester kunne det være en opgave, når han som mindre var pylret i paniktimen, og jeg stod med ham på den ene arm, mens jeg lavede fiskefrikadeller med den anden! Men nu er han blevet fire år og kan så mange ting selv. Det er en skøn alder. Mine to børn er glade for hinanden. Sylvester forguder sin storebror og omvendt.

- Det fungerer også rigtigt godt med at finde ud af det praktiske med sønnernes mødre. Vi har faste rammer omkring børnene, men har ikke udstukket særlige retningslinjer på længere sigt for, hvor længe Frederik eller Sylvester skal være hvert sted, men tager det ud fra, hvordan ungerne har det. Når man udsætter et barn for skilsmisse, er man nødt til at sætte sig selv til side og give børnene tryghed. Det er alfa og omega. Det tager et par år, før man har helet sin skilsmisse og får overskuddet til at træde ud i livet igen. Og det tager også et par år at få alle aftaler på plads med sin tidligere partner, fortæller Thomas.

Læs mere om: