Søndag, 14. januar 2018 - af Karina Didriksen

Thure Lindhardt om sin karakter i Broen: Jeg har stor sympati for ham

Thure Lindhardt.
Thure Lindhardt.
Foto: Lars H. Laursen
Thure Lindhardt spiller den sorgramte efterforsker Henrik Sabroe i ”Broen IIII”, der har mistet sine to børn.

Thure Lindhardt har gennem to sæsoner spillet efterforskeren Henrik Sabroe i krimiserien ”Broen”, og det er en rolle, som han betydet meget for ham.

- Når man spiller en karakter i så lang tid, så bliver det som en meget god ven. Nogle gange elsker man ham, og andre gange tænker man, at han simpelthen er et fjols, siger Thure Lindhardt til BILLED-BLADET og tilføjer:

- Men jeg har stor sympati for ham, for han er jo en mand, der mister sin identitet. Han har mistet det største, man kan miste – sine børn.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Interviewede sorgramte forældre

Henrik Sabroes to små døtre forsvandt pludseligt for flere år siden, og han har siden da ledt efter dem. I begyndelsen forsøgte han at dulme smerterne og sorgen med piller, men det er han nu stoppet med.

Da Thure Lindhardt, der sidste år blev far til en datter, lavede research til rollen, forsøgte han at sætte sig ind i, hvordan det må føles at miste et barn.

- Jeg interviewede nogle mennesker, der selv havde mistet børn. Det var næsten det hårdeste ved det. Selv om det er en fiktiv figur, så er der jo mennesker, som rent faktisk har oplevet at miste et liv, de selv har skabt, fortæller skuespilleren. 

Henrik Sabroe og kollegaen Saga Norén kan hver søndag kl. 20.00 ses i ”Broen IIII” på DR1. Der er i alt otte afsnit. 

Foto: Jens Juncker/DR
Vil du have BILLED-BLADET hjem til dig? Klik her og læs hvordan

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden