3. jun. 2023
Af Luise Marie Bekker

Tidligere Gift ved første blik-medvirkende før ny sæson: Der skal strammes op

Mette og Morten blev gift i "Gift ved første blik".
Mette og Morten blev gift i "Gift ved første blik".
Foto: DR
Mette fra sæson 7 af "Gift ved første blik" synes, det er for nemt at snyde med sine oplysninger til castingen.

DR søgte i februar nye medvirkende til endnu en sæson af ”Gift ved første blik”, og hvem ved – måske er eksperterne ved at lægge sidste hånd på matchene, eller måske er parrene på bryllupsrejse netop nu …

I sæson 7 blev Mette gift med Morten, og parret valgte efter de fem uger at forblive sammen.

Forholdet endte dog efter 10 måneder.

Nu kommer Mette med en opsang til produktionsselskabet bag programmet, Snowman Productions.

Hun synes, der bør være grundigere baggrundstjek, så man ikke kan snyde med sine oplysninger.

– I sidste ende kommer det jo alligevel frem, om man for eksempel har oplyst rette alder, at man ikke er direktør eller træner syv dage om ugen. Det har jeg dels hørt fra flere andre, både kvinder og mænd, der har medvirket, samt selv oplevet en snert af, siger hun.

Mette: Uærligt og tarveligt

Mette ved, at det er almindeligt i datingverdenen ikke at hive de negative ting frem som det første.

– Jeg forstår, hvis der er ting, man ikke er stolt af, at det plaprer man normalt heller ikke løs om på første date. Men at pynte på tingene er i min optik uærligt og tarveligt. Det bider en selv i røven, og det går ud over partneren i den sidste ende …

Hvis hun skulle give produktionen et råd, ville det være, at de fremadrettet tjekker de medvirkende grundigere i sømmene.

– De burde stramme op. Jeg har hørt det fra flere, at når hverdagen rammer, så er det en helt anden, de er gift med, end de har givet udtryk for. Jeg oplevede selv nogle ændringer … Som tiden går, så opdager den anden det jo, så man kan lige så godt være åben og ærlig. Det var i hvert fald vigtigt for mig.

Ingen kontakt til Morten

Det er ikke fordi, Mette fortryder sin medvirken, og hun råder andre singler til at melde sig.

– Jeg ville gøre det igen, hvis jeg fik muligheden! Jeg ville ikke være det foruden. Det er lærerigt og spændende og en kæmpe oplevelse. Også selv om jeg står med et kun 10 måneders langt ægteskab i bagagen. Morten og jeg var et rigtig godt match på den korte bane, men hverdagen, ændret adfærd, syn på tingene og lyst til hinanden ødelagde det desværre.

Og hun har ingen kontakt til Morten.

– Tilbage i december ønskede jeg Morten god jul, og det svarede han ikke på, så derfor tænker jeg, at Morten ikke ønsker kontakt mere. Tavshed er ikke min stil, men jeg ønsker ham alt det bedste uanset. Nu har vi været skilt i mere end et år, og vi virker til begge at være kommet godt videre. Det er lige, som det skal være.

Læs mere om: