Torsdag, 8. oktober 2020 - af John Lautrup

Tidligere nyhedsvært Claus Jacobsen: Derfor stoppede jeg på tv

Claus Jacobsen
Claus Jacobsen
Foto: Hanne Juul
Claus Jacobsen er blevet 80 år, men arbejder stadig. Det er opskriften på et godt seniorliv, mener han.

Claus Jacobsen fyldte 80 år i går den 7. oktober. Manden med den skæve næse, som var én af de tre første oplæsere på TV-Avisen i 1965, der var nyhedsudsendelsens premiereår. Han er den eneste overlevende. De to andre var Bent Bertramsen og Eric Danielsen. 

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Men Claus Jacobsen forsvandt snart fra skærmen igen. Han brød sig nemlig ikke om at være kendt, og særligt én oplevelse husker han.

– Ja, jeg glemmer det aldrig. En dag kom der en dame hen til mig i sporvognen og slog på mig med sin paraply, mens hun råbte: ”Hvor er de søde speakerpiger henne?” Mange var imod, at mænd pludselig sad og læste op på tv-skærmen, ler Claus Jacobsen.

Han har prøvet mere end de fleste i sit arbejdsliv. En myriade af forskellige job har han haft, og han arbejder stadig. Blandt andet skriver han på en bog om TV-Avisen, som han kortvarigt vendte tilbage til som nyhedsvært i starten af 1990'erne.   

– Det gælder om at holde sig i gang, når man kan. Lige nu taler alle om tidlig pension, men har man overhovedet nogen muligheder, så skal man blive ved med at lave et eller andet, lyder Claus Jacobsens opskrift på det gode seniorliv.

 

Seneste nyt

Udvalgt til dig

Fra forsiden