Onsdag, 7. april 2021 - af John Lautrup

TILLYKKE: Henrik Voldborg fylder 85 år i dag

Henrik Voldborg
Henrik Voldborg
Foto: Hanne Juul
Henrik Voldborg kan se tilbage på et langt liv med en glubende appetit på vejrets luner

Henrik Voldborg kan i dag fejre sin 85 års fødselsdag i et vejrlig, der er sådan lidt la-la for årstiden. Men det kan umuligt være hans skyld, at solen og de lune forårstemperaturer svigter på dagen, for de fleste på en vis alder husker denne evigtglade tv-meteorolog, der gik på pension i 2001. 

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Han sørgede altid for solskin på skærmen uanset prognosen for de kommende fem dage. Ofte iklædt spraglede sweatre med vejrmønstre fortalte han om heftige lavtryk, som skam ikke bare var lavtryk, men nogle ordentlige "snurrebasser". Begejstringen for vejr og vind spruttede ud af ham.., i en grad så han ofte glemte, at han kom til at dække for Bornholm med sit runde korpus. 

Begejstringen begynde allerede at koge i 1947, da han som stor dreng oplevede først en af århundredets koldeste vintre efterfulgt af en af de varmeste somre. 

Dét års voldsomme vejr tændte en interesse, som har brændt passioneret i ham lige siden. Han uddannede sig til meteorolog på Københavns Universitet og blev i 1963 ansat ved Danmarks Meteorologiske Institut. Samme år debuterede han som vejrvært i Danmarks Radio, og skærmtjansen varede til 1965, da TV-Avisens værter overtog oplæsningen af vejrudsigten. 

Henrik Voldborg vendte tilbage til skærmen i 1988, og frem til pensioneringen fra DR i 2001 oplevede han sin storhedstid som folkekær og vidende vejrvært. 

I sin fritid har han været en habil cellist, som har spillet i flere klassiske musiksammensætninger. 

Han har i langt over 50 år været gift med belgisk-fødte Anne-Marie Voldborg. De har fire børn sammen, som har givet dem i alt ni børnebørn. 

Seneste nyt

Udvalgt til dig

Fra forsiden