28. jun. 2016
Af Maria Rode Olsen

TILLYKKE: Margrethe Koytu fylder 70

Margrethe Koytu er slet ikke i tvivl om, at hun har levet flere gange. I et tidligere liv har hun muligvis været healer med speciale i elefanter.
Margrethe Koytu er slet ikke i tvivl om, at hun har levet flere gange. I et tidligere liv har hun muligvis været healer med speciale i elefanter.
Foto: James Thisted
Den rødhårede skuespillerinde bag "Lizzie" i TV-serien "TAXA" fylder 70 år. Den lange karriere har udover skuespillerjobs også budt på elefanthealing og tankefeltsterapi.

Hun blev for alvor et kendt ansigt i de danske stuer, da hun fra 1997 til 1999 tonede frem på TV-skærmen som taxi-mutter Lizzie i "TAXA". Nu kan skuespillerinden fejre sin 70-års fødselsdag som den eneste i Danmark, der både har vundet en Årets Reumert og en Realityaward.

Selv om der er blevet længere mellem skuespillerjobs'ne siden Margrethe Koytu sad på TAXA-centralen holder hun sig stadig i gang, og senest har man kunnet møde hende i Korsbæk på Bakken, hvor hun i sidste sæson blandt andet spillede Fru Fernando Møhge.

Drømmer du om en gratis rejse? Klik her!

Margrethe Koytu er også tankefeltsterapeut

For et par år siden fortalte Margrethe Koytu om livet som skuespiller og den større mangel på roller, man møder som man bliver ældre.

- De synes nok, jeg er for gammel og ser ud ad helvede til. Jeg har det jo godt og har for længst vænnet mig til, at de bare ikke vil have min krop, sagde hun dengang til Se & Hør.

Heldigvis har hun også fundet andre måder at beskæftige sig på og ved siden af skuespillet, kan hun derfor både kalde sig massør og tankefeltsterapeut.

LÆS MERE: Margrethe Koytu var elefanthealer

Læs mere om: