Lørdag, 16. juli 2016 — af Casper Nielsen

TILLYKKE: Piv Bernth fylder 60

Piv Bernth
Piv Bernth.
Foto: Hanne Juul / BILLED-BLADET
DRs dramachef Piv Bernth – kvinden bag ”Forbrydelsen” og ”Nikolaj og Julie” – fylder 60 år i dag.

Piv Bernth har sat sit præg på dansk underholdning i en menneskealder. I dag fylder den produktive producent, teater- og filminstruktør 60 år.

LÆS MERE: DR-serien Nikolaj og Julie skal genindspilles i USA

Når gader, caféer eller biografer i Danmak søndag aften har været affolket, har Piv Bernth ofte haft en finger med i spillet. I 2010 skrev hun for eksempel tv-historie, da det lykkedes DR at få solgt "Forbrydelsen" til amerikansk genindspilning, efter at krimiserien med Sofie Gråbøl i hovedrollen havde taget Danmark med storm.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Fik en Emmy for Nikolaj og Julie

Piv Bernth – der er født i Nykøbing Falster den 20. juli 1956 - var også producenten bag drama-succesen 'Nikolaj og Julie', som hun modtog en Emmy for i 2003.

Oprindelig er Piv Bernth teaterinstruktør – gennembruddet fik hun i 1988 som farceinstruktør på ABC Teatret med "Skaf mig en tenor".

Piv Bernth stod også bag den satiriske ugerevy ”Den gode, den onde og den virkelig sjove” i DR. Den, hvor Peter Schrøder fik alle til at bruge udtrykket: ”Det er fand’me uhyggeligt, du”.

LÆS MERE: Arvingernes forfatter drømmer om serien om natten

I 1998 blev Piv Bernth ansat som producer ved DR TV-Drama og markerede sig straks med den Emmy-belønnede serie "Nikolaj og Julie" (2002).

Ansvarlig for både Borgen, Broen og Arvingerne

Efter ”Forbrydelsen”s succes har hun også stået bag DRs store politiske dramaserie ”Borgen”, den svensk-danske politiserie ”Broen” og senest "Arvingerne".

I april 2012 overtog Piv Bernth stillingen som DRs dramachef efter Ingolf Gabold, og i efteråret 2013 satte magasinet Hollywood Reporter hende på listen over de 25 mest magtfulde kvinder i tv-branchen.

Vi kan takke hende for mange underholdende og debatskabende stunder foran tv-skærmen.

BILLED BLADET ØNSKER TILLYKKE!

Seneste nyt

Udvalgt til dig

Fra forsiden